Exium / Elyas - Specifics In Realism [MODULARZ 014]

Exium / Elyas – Specifics In Realism [MODULARZ 014]

Modularz este o marcă proaspătă dar care și-a făcut în scurt timp de la lansare un renume pentru muzica ritmată pe care o produce. Pare un loc foarte potrivit pentru a-l reauzi pe Exium pe Specifics In Realism, un disc semnat alături Elyas, un nou-venit pe scenă.

Casa de discuri are sediul pe coasta de vest a SUA, iar cei doi autori, unul din Spania, iar celălalt francez, par a fi departe de publicul lor obișnuit. Deși americanii nu au dezvoltat un gust special pentru techno, Modularz activează deja de câțiva ani și poate a avut timp suficient pentru a-i face să se răzgândească. Marca a servit ca loc de lansare în principal pentru fondatorul Developer. Exceptându-l pe acesta doar Oscar Mulero a mai punctat o apariție consistentă până acum, iar restul colaborărilor au cuprins discuri cu mai mulți autori, dintre care-i reamintim pe Silent Servant, Truncate și Psyk.

Nebulae și Star Ancestors, cele două piese cu care contribuie Exium sunt ceea la ce te-ai aștepta din partea sa. Deși pe teren străin, el nu renunță la sunetul specific spaniol de techno: dur, constant și plin de atmosferă. Ciudat este că și Elyas, deși francez, continuă aceiași linie muzicală care până acum nu a prea prins în Hexagon. Cele două piese ale sale, Surgery și Take Off, sunt greu de distins de primele două. Până acum francezul a produs doar pentru Modularz și deocamdată acest disc este cea mai consistentă lansare a sa. Următorul pas pentru el ar fi să lanseze un disc propriu, la care ne și așteptăm în perioada următoare.

Specifics In Realism nu este un disc de colecție, dar este unul care ne arată că muzica bună se lasă schimbată greu. Techno dur bun se mai produce, iar Exium este unul dintre cei care împing acest stil înainte și ne bucurăm să vedem că sunt și artiști noi, precum Elyas, în pregătire pentru această scenă.