Începe săptămâna Red Bull Music Academy Bass Camp!

Începe săptămâna Red Bull Music Academy Bass Camp!

Studiourile sunt pregătite, setup-ul e făcut, iar boxele au fost testate pentru o descărcare maximă de frecvente grele, ritmuri experimentale și vibrații de party! Pentru ca joi, începe Bass Camp, versiunea locala și intensa a Red Bull Music Academy.

Bass Camp se desfășoară timp de trei zile și trei nopți, în trei locații diferite. În timpul zilei participanții asistă la workshopuri, lucrează în studiourile muzicale complet echipate aduse de Red Bull Music Academy de la Köln special pentru aceste eveniment, iar serile sunt dedicate distracției și live-urilor.

Urmează zile și nopți intense pentru cei 20 de participanți, aleși pe baza recomandărilor, muzicii pe care o fac și a implicării pe scena locala. Lista completa a participanților îi include pe Lvistrad, Bica CΛNS, CLNK, Empt, Nerub, Polochord, Adrian Neacșu, Village, Lauvon, Ana Cristina Leonte, Andreea Tincea (Lougerie II), Michael Acker, Alexandru Sima, Task Kreed/Enzig, Intrinsec, Kapnobatai, Peripatetic, Blacktee/Contemporist și Arapaima.

Toate acestea sunt nume care acoperă o parte foarte variată a spectrului muzical contemporan: de la glitch, trap, bass music, techno, jungle și minimal la disco, house, contemporary și jazz, iar Bass Camp le va oferi ocazia să se cunoască și să lucreze împreună în cadrul workshopurilor dedicate și în studiourile instalate în cartierul general de la The Ark.

Clădirea The Ark este una dintre cele mai interesante clădiri de patrimoniu recent renovate din București. E un spațiu în care arhitecții au fost lăsați să-și facă treaba: și cei care au proiectat-o ca Bursa a Mărfurilor în 1898, dar și cei care și reamenajat-o. Aceștia au regândit cu totul spațiul, crescându-i valoarea cu un design interior spectaculos.

Joi 13 martie, participanții și publicul interesat vor putea asista la un workshop susținut de Rodion G.A., un pionier al muzicii electronice românești adus recent în atenția publicului international, unde a cunoscut un succes pe măsura abordării pe câte de DIY pe atât de vizionare. Seara, ușile Red Bull Music Academy Bass Camp se deschid tuturor la The Ark pentru un meniu complet de frecvențe locale actuale sau deja legendare: cu Rodion G.A.Adda Kaleh, Minus,  și Arme. Doi absolvenți români ai Red Bull Music Academy, un reprezentant al vibe-ului actual, și un veteran de talia lui Rodion G.A. vor inaugura cele trei zile de distracție aplicată, sesiuni de studio, conferințe și performance-uri live, care aduc la București atmosfera celui mai important workshop muzical contemporan, Red Bull Music Academy. Intrarea este libera și deschisa tuturor atât la workshop cât și la seara la petrecere.

Vineri, 14 martie, este o zi plina de energie, beat, inspirație: ingredientele perfecte care creează o punte intre tinerii producători, fanii locali și muzicieni consacrați. În timpul zilei, Nina Kraviz, unul dintre cei mai iubiți DJ și o voce unica în peisajul muzical contemporan, va fi protagonista unui workshop cu intrare libera la care sunt așteptați toți fanii și cei interesați, iar seara, la Kristal Club, aceeași Nina Kraviz, împreună cu Cosmin TRG și Radio Slave își vor desfășura arsenalul sonic care i-a consacrat ca unii dintre cei mai inovativi și forward thinking DJ internaționali.

Sâmbătă, 15 martie, va fi ziua dedicata cu adevarat experimentelor, iar Clark, un artist veteran al renumitei case de discuri WARP, va susține un workshop tehnic despre creație, care va fi dedicat în exclusivitate participanților. Sâmbătă, la Control Club, vor presta live în premiera în Romania unii dintre cei mai inovativi și captivanți artiști ai momentului: Haxan Cloak, Laurel Halo și Clark.

Pregătiți-vă să nu ratați nici un beat!

© @ RBMA

2014.03_RBMA