Mike Dehnert - Lichtbedingt [104dsr]

Mike Dehnert – Lichtbedingt [104dsr]

La trei ani de la ultimul său album la Delsin, Mike Dehnert  se întoarce pentru o nouă lansare la fel de mare, dar ceva mai bună: Lichtbending.

Mike Dehnert este un apropiat al scenei de muzică electronică încă din anii ’90 și a avut câteva apariții oficiale prin anii 2000 sub pseudonimele Mumu Boy și Panico & DJ Larsics, iar de atunci până la fondarea propriei case de discuri, Fachwerk, prin 2007, nu s-a auzit mare lucru despre el. De atunci însă toată munca sa gravitează în jurul acestui nume. În primii doi ani de actvitate a reușit să impresioneze toată scena pentru că a atins performanța de a publica 6 albume a câte 10-12 piese fiecare, alături de încă atâtea lansări. În anii următori ritmul său a încetinit, dar a reușit să îmbunătățească calitativ munca sa.

În ciuda volumului mare de lansări, d-nul Dehnert  este departe de a ajunge la apogeul carierei sale și încă este în căutarea unei forme muzicale ideale. Așadar, sunetul său încă evoluează de la lansare la lansare și suntem foarte curioși să vedem unde se va stabili, măcar pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Distinct în sunetul prezentat pe Lichtbedingt este îndepărtarea de pachetele de corzi cu care a experimentat atât de mult până acum Mike Dehnert. Albumul este destul de divers: cu câteva piese mai lente, precum Emlo sau Construction, și câteva experimentale: Movement și Quadrature, dar este concentrat pe un ritm destul de agitat, expus cel mai bine de piesele Channeled, Woop, ReRe. Așadar, Lichtbedingt  este departe de a fi un album conceptual, ci este mai degrabă o colecție bună de piese pentru ringul de dans. Dincolo de ritm, albumul este foarte bine făcut din punct de vedere tehnic. Sunetele sunt foarte curate, iar dispunerea lor lasă suficient aer piesei să respire, astfel încât să nu fie niciodată obositoare.

Mike Dehnert – Lichtbedingt va fi publicat de abia pe 17 martie.