Red Bull Music Academy Bass Camp, martie, București

Red Bull Music Academy Bass Camp, martie, București

În perioada 13-15 martie, București devine epicentrul Red Bull Music Academy! În premieră în România, se va desfășura Red Bull Music Academy Bass Camp, replica perfecta a marelui eveniment anual care promovează de 15 ani inovația și dialogul dintre tradiție și modernitate. Evenimentul este o versiune locala redusa, dar la fel de intensa, a Red Bull Music Academy – dedicat tuturor celor a căror pasiune pentru explorarea sunetului și a muzicii s-a transformat dintr-un hobby într-un mod de viata.

4 studiouri muzicale complet echipate aduse special pentru Bass Camp
Conceput special pentru artiștii și producătorii locali, Red Bull Music Academy Bass Camp le va oferi celor 20 artiști, muzicieni și producători romani aleși șansa să urmărească și să participe la discuții informale și workshop-uri cu producători și muzicieni recunoscuți la nivel international, și să lucreze cu ei în studiouri.
Astfel, evenimentul va cuprinde doua sesiuni de conferințe cu artiști internaționali selectați dintre colaboratorii constanți ai Academiei, și cel putin o întâlnire cu una dintre legendele scenei locale. În cartierul general al Red Bull Music Academy Bass Camp vor fi aduse din Köln patru studiouri muzicale complet echipate care oferă toate facilitățile pentru unul sau doua workshop-uri în care participanții vor afla secrete despre producția muzicala, înregistrări, mastering și inginerie de sunet.

3 seri de beaturi și experimente sonore maxime
Dacă cele trei zile de Bass Camp vor fi dedicate exclusiv participanților, și vor crea spațiul necesar pentru discuții în care detaliile personale se amesteca în proporții bine dozate cu trucurile tehnice, nopțile sunt dedicate distracției. Atât participanții cât și publicul vor putea lua parte la concertele sau gig-urile organizate în cele mai tari cluburi și locații, ca parte a unor evenimente deschise tuturor fanilor, cu artiști locali și internaționali.
La Red Bull Music Academy Bass Camp, programul nocturn e la fel de încărcat ca și cel de zi. Joi, 13 martie, publicul va avea ocazia să îi vadă în acțiune pe artiștii locali, iar în seara de vineri setup-ul e făcut pentru o explozie de beaturi intense, dacă ne gândim ca pe scena se vor afla Nina Kraviz, Radio Slave și Cosmin TRG. În seara de sâmbătă, 15 martie, pentru prima data în Romania publicul va avea ocazia să vadă live concertele a trei artiști pe cât de experimentali pe atât de captivanți: Haxan Cloak, Laurel Halo și Clark.

O cotitura uriașa în cariera pentru cei 20 de participanți invitați
Cei 20 de artiști și producători romani participanți au fost selectați pe baza prezentei active pe scena romanească și a muzicii pe care o fac. Spre deosebire de Red Bull Music Academy – unde, ca să participe la întâlnirea care pentru mulți a însemnat o uriașă cotitură în cariera, doritorii completează un formular de aplicație și își trimit materialele audio unui juriu international – în cazul Red Bull Music Academy Bass Camp artiștilor și producătorilor emergenți locali li s-a făcut surpriza să fie invitați direct și să guste din spiritul Academiei la evenimentul din martie.
Detalii despre lista completa a participanților la cele trei zile de sesiuni de conferințe și workshop-uri din studiouri, artiștii și producătorii români care vor presta în ziua deschiderii Red Bull Music Academy Bass Camp, numele artiștilor invitați să țină prelegeri precum și locațiile unde se vor desfășura evenimentele vor fi anunțate în curând, so stay tuned!

Despre Red Bull Music Academy

Red Bull Music Academy este o serie itineranta de workshopuri muzicale și festivaluri care traversează lumea și care este dedicată tuturor celor care fac diferența în peisajul muzical contemporan.
Timp de două săptămâni, de fiecare dată în alt oraș aflat pe harta globală a muzicii contemporane, Academia adună două grupuri a câte 30 de participanți – producători, interpreți și compozitori, DJ, instrumentiști și toate talentele muzicale din lume. Aceștia se regăsesc în cadrul unui program pe cât de încărcat pe atât de intens, o versiune concentrata a unei cariere dedicata muzicii: sesiuni de înregistrări, conferințe, colaborări și performance-uri în cele mai bune cluburi și locații, într-un univers paralel care, ca sa fim cât de cât aproape de realitate, este în părți egale laborator științific, studioul particular al Kraftwerk și Grădinile Suspendate din Babilon.
Red Bull Music Academy și-a deschis porțile în 1998 și de atunci a traversat lumea fără oprire: de la Berlin la Cape Town, São Paulo, Barcelona, London, Toronto, New York și mai departe. Ediția din 2014 se va desfășura în Tokyo, Japonia.

Pentru cine este interesat (și are toate motivele să fie), aplicațiile pentru Red Bull Music Academy 2014 sunt acum deschise tuturor. Puteți aplica până pe 18 martie pe apply.redbullmusicacademy.com

2014.03_RBMA