Aplică la Red Bull Music Academy 2014

Aplică la Red Bull Music Academy 2014

Red Bull Music Academy a făcut înconjurul lumii în ultimii 15 ani, iar în aceasta toamna va lua cu asalt Tokyo. Muzicienii din fiecare colț al planetei, indiferent de stil, metodologie sau nivelul de experiență sunt invitați să aplice până pe 18 Martie 2014, pentru o escapadă de două săptămâni în care vor explora muzica din fiecare unghi, iar participanții vor avea parte de o experiență care le va schimba viața. 
Pentru a va face o idee, puteti asculta piesele de pe cea mai recenta compilatie aparuta dupa ultima sesiune Red Bull Music Academy New York – Various Assets – Not For Sale, unde participantii au creat piese și au colaborat în cele mai inspirate mixuri. Aici puteti asculta și o piesa a reprezentantei Romaniei, Adda Kaleh în colaborare cu Cabaal – “Ajna”.

Pentru a aplica la Red Bull Music Academy Tokyo, muzicienii trebuie sa aibă vârsta minimă 20 ani împliniți până la data de 12 Octombrie 2014. Pentru mai multe informații, FAQs și pentru a descărca formularul de înscriere, accesați redbullmusicacademy.com/apply

Destinație Tokyo

Red Bull Music Academy ține capul de afiș la festivaluri de muzica și workshopuri într-un alt oraș în fiecare an. Până acum, s-au bucurat de sunetele Red Bull Music Academy: NYC, Toronto, Londra, Madrid, Sao Paulo, Melbourne și Cape Town. Tokyo este unul dintre orașele cheie – o locație unde te poți reinventa, plin de inspirație și misticism. Aceasta este țara în care tehnologia a avansat, unde compozitorii, designerii de echipament și coloanele sonore de la jocurile electronice au influențat puternic muzica moderna. Încă din vremea pionieratului, cu artiști precum Isao Tomita, YMO sau Yann Tomita, Japonia a furnizat multe producții care au făcut înconjurul lumii și au influențat pe rând muzica electronica, jazz-ul sau sunetele cu tenta psihedelica. Tehnologia are la baza în mod constant un punct de plecare, iar multi dintre adepții japonezi ai muzicii electronice, printre care și Daito Manabe și Ryoji Ikeda, au ales sa folosească arta video, platformele multimedia și artele vizuale la scara larga pentru a-și exprima creațiile. Fie că a fost vorba de dancehall, hip hop, garage rock, muzica experimentala, funk sau soul, s-a dezvoltat pe străzile din Harajuku, în locații muzicale cu tradiție, săli de concerte sau studiouri de înregistrare de mana a doua, unde fiecare colecționar își putea îndeplini visul. 

Tokyo, o adevărată jungla urbana, cu peste 13 milioane de locuitori, este locul unde vechiul se împletește perfect cu tehnologia de ultima generație. Suntem încântați că vom experimenta acest mix cu totul inedit în aceasta toamna. Intre 12 Octombrie și 14 Noiembrie, “laboratorul mondial de muzica” și cele mai în voga festivaluri vor face mult zgomot timp de cinci săptămâni, pline de workshopuri, concerte, nopți de club și alte extravagante muzicale. 

Lectori de prima mana

Schimbul de experiență intre genuri și generații au fost întotdeauna în centrul filozofiei Academiei. Printre lectori, i-am putut vedea pe Bob Moog, Nile Rodgers, Steve Reich, Kim Gordon, Flying Lotus, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Bootsy Collins, Brian Eno, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy și Moodymann. Găsiți o arhiva cu toți lectorii Academiei pe pagina redbullmusicacademy.com

Compilația Red Bull Music Academy’s Various Assets

Compilația anuală ‘Various Assets – Not For Sale’ ne arată produsul finit al colaborărilor și muncii absolvenților Red Bull Music Academy. Cea mai recenta compilație Various Assets a fost lansată pe 15 Ianuarie 2014 și conține 30 de piese create de absolvenții Academiei de la New York. Include câteva piese solo și foarte multe compoziții realizate în colaborare. Odată ce timpul trece la Academie, cei prezenți trec de bariera inhibiției și din acel moment începe distracția… O felie de pizza de un dolar devine instant inspirație, iar acordul de chitara din camera alăturată ar suna perfect lângă tobele tale. Iar camera plina de echipamente, de la instrumente clasice, la sintetizatoare, tobe sau alte instrumente misterioase își găsesc ușor utilizatori.

CD-ul poate fi descărcat de pe redbullmusicacademy.com/various-assets .

Workshopurile Red Bull Music Academy din țara ta

Pentru a experimenta Red Bull Music Academy, muzicienii pot participa la una dintre sesiunile “Bass Camp” de trei zile care se vor desfigura la București, San Francisco, Montreal, Bratislava și Detroit. Participații vor avea șansa să vadă, la o scară mai mică, ce înseamnă Red Bull Music Academy, cu un studio unde se pot naște colaborări, cu workshopuri inspiraționale cu lectori internaționali și nopți de club. Mai multe informații despre aceste evenimente vor fi disponibile în curând pe redbullmusicacademy.com/events.

Ce este Red Bull Music Academy?
Călătoria Red Bull Music Academy a început cu 15 ani în urma și de atunci, muzica a ajuns în fiecare an într-un alt colț de lume. Pentru fiecare eveniment în parte, o clădire este concepută pentru a răspunde nevoilor Academiei, cu studiouri de înregistrare, studio radio, spații de creație, dar și expoziții locale ale artiștilor visuali. Noaptea, Red Bull Music Academy este prezenta la festivaluri, susțin propriile concerte și organizează petreceri în cele mai cool locații din oraș, instituții culturale sau locuri ascunse, doar pentru “cunoscători”. Nu exista colț al universului muzical care să nu fi fost explorat de Academie. Ceea ce a început în curtea unui depozit din Berlin a ajuns un eveniment global, cu o alta destinație în fiecare an, pe fiecare continent. Red Bull Music Academy organizeaza anual peste 500 de evenimente, fiecare avand menirea de a provoca și inpira artistii. Scene Red Bull Music Academy se regăsesc la cele mai importante festivaluri, precum Sónar, Montreux și Movement. 

Red Bull Music Academy ne ține la curent cu ultimele noutăți în revista on-line (redbullmusicacademy.com), are un radio online care emite 24/7 (rbmaradio.com) și iți aduce sunetele direct pe mobil prin aplicațiile moderne. 

© @ RB