17.000 de oameni în prima zi Electric Castle [1]

17.000 de oameni în prima zi Electric Castle [1]

  • Castelul Banffy a fost luat cu asalt încă din prima zi a festivalului: peste 17.000 de persoane au venit pentru experiența Electric Castle.
  • Barry Ashworth, fondatorul Dub Pistols:Acest festival devine unul din evenimentele la care toată lumea din Europa va dori să participe”
  • De azi, curse suplimentare de autobuz Cluj-Bonțida.

Cluj-Napoca, 20 iunie 2014. Încă din prima zi a Electric Castle, peste 17.000 persoane au venit la Castelul Banffy pentru a asista la concerte și pentru a trăi experiențele inedite oferite de festival: de la sporturi extreme la zone de relaxare.

Experiența Electric Castle a fost recomandată ​chiar de către unul dintre artiștii care a devenit un prieten al festivalului: Barry Ashworth, fondatorul trupei Dub Pistols. „Am fost la toate festivalurile mari din lume, am fost la Glastonbury, și vă spun sincer că experiența de la Electric Castle din 2013 a fost cea mai tare din întregul an. Iar în 2014, show-ul nostru de aici este cel pe care l-am așteptat cu nerăbdare tot anul. Locul ăsta e absolut uimitor, poți vedea energia și vibrația lui. Acest loc va fi o destinație în care toată lumea din Europa va dori să ajungă! Și să nu uit: românii sunt oameni clasa întâi!”, a spus Ashworth ieri, în conferința de presă organizată la castel.

​Mai în glumă mai în serios, Barry Ashworth a declarat că se gândește la posibilitatea de a scoate pe piață un album live de la Electric Castle. Doi dintre artiștii așteptați de public aseară, Dub Pistols și Akua Naru, au transformat Electric Castle într-o rampă de lansare, prezentând pentru prima dată în fața publicului piese de pe noile lor albume. „Ne-am dorit ca acest festival să fie unul fresh, în care fanii să descopere noi piese ale artiștilor invitați, iar prezența la Electric Castle să însemne și faptul că sunt printre primii oameni din întreaga lume care aud anumite piese de pe albume recent lansate sau care se pregătesc de lansare”, a spus Teodor Negrea, managerul festivalului.

Show-ul Die Antwoord a fost punctul culminant al primei seri de festival. Aproape 12.000 de spectatori s-au adunat în fața scenei principale pentru a vedea, în premieră în România, una dintre cele mai non-conformiste trupe, cu un stil eclectic hip-hop mixat cu rave. Seara pe scena principala a continuat cu Wilkinson și Delta Heavy, până aproape de răsărit.

Participanții la Electric Castle au susținut și dorința festivalului de a fi «greener», prin implicarea în activitățile ecologice. Peste 1.000 de pahare de plastic au fost recuperate și predate pentru reciclare.

În zona „Dirt on fire”, dedicată sporturilor extreme, riderilor români li s-au alăturat peste 40 de participanți din străinătate, din țări precum Germania, Cehia, Suedia, Spania sau Ungaria. Ziua de joi a fost dedicată antrenamentelor, iar astăzi încep calificările pentru finala care va avea loc mâine. În zona dedicată skateboardurilor, astăzi au deja loc primele competiții. Popularitatea Electric Castle a făcut ca încă de ieri de la prânz, toate cele 10.000 de accese în zona de campare să fie epuizate, campingul ajungând la capacitate maximă. Organizatorii au luat decizia de a extinde zona de campare și astfel numărul de accese s-a suplimentat cu încă 1.000, și această capacitate fiind între timp acoperită. Toți cei care și-au cumpărat în avans acces în camping vor beneficia de el, chiar dacă nu au ajuns încă la festival. Organizatorii recomandă celor care sunt în prezent în căutarea unui loc de cazare să apeleze la toate opțiunile disponibile în zonă, inclusiv cele oferite de localnicii din Bonțida, unde mai există camere și locuri de campare libere.

Dat fiind că în perioadele de vârf au existat foarte multe cereri pentru transport cu autobuzul, organizatorii anunță că începând de astăzi numărul curselor a fost suplimentat, în special între miezul nopții și ora 5 dimineața. Astăzi la Electric Castle vor urca pe scena principală Thievery Corporation, alături de Stereo Trombone, Shadowbox, The Correspondents, The Freestylers, Foreign Beggars, Dj EZ și DJ K-LU & Sauce.

Urmăriți Electric Castle pe Facebook, Twitter și Instagram. Aplicația oficială este disponibilă în App Store și Google Play.

©@ Electric Castle

galerie foto oficială