Electric Castle 2014, avancronică

După cum am spus și anul trecut, Electric Castle nu este un festival strict muzical, ci este un loc care atrage în primul rând prin atmosferă și atitudine. 

Această ediție a fost până acum, și nu ne așteptăm să continue altfel, foarte frumos pregătită. Invitații se cunoșteau încă înainte să se închidă perioada de pre-sale la bilete, unele nume importante chiar din 2013, așa că publicul a avut suficient timp pentru a se decide să participe. Desigur, majoritatea participanților s-au lămurit la ediția precedentă că este un eveniment care nu poate fi ratat indiferent de cine ar fi fost invitat, dar informațiile disponibile din timp au fost utile în a-i lămuri pe cei indeciși.

Principalul atu al evenimentului sunt oamenii și energia lor. De-a lungul timpului cei de la Booha și Boiler au reușit să-și fidelizeze un public foarte energic și primitor care nu dă semne că se va plafona în curând. Ultimii ani au arătat chiar că mai este foarte mult loc pentru extindere, iar lipsa unei concurențe serioase nu face decât să le întărească poziția.

Mâine [joi] începe cea de-a doua ediție a festivalului și ne așteptăm să vedem să vedem festivalul că a crescut la toate capitolele: public, activități, organizare, logistică, energie. Sperăm doar să nu fie copleșitor.

Din punct de vedere muzical festivalul acoperă o paletă foarte largă de genuri. Față de anul trecut ne așteaptă chiar o scenă în plus, The Wall, axată pe muzica reggae, dar în rest formatul rămâne cel cu care ne-am obișnuit, cu câteva zone și atracții noi. Apreciem că organizatorii au programat invitații în așa fel încât cei importanți să nu se suprapună, până la urmă acesta e avantajul de a avea scene mai puține.

Pentru noi, noaptea cea mai importantă este cea de joi, unde va trebui să ajungem la DUB Pistols, al căror spectacol fantastic nu-l vom rata, Horace Dan D, Die Antwoord, apoi Alexandru Jijian și Chris Liebing. Ideal ar fi să ajungem și la The Model, însă programul pare deja cam solicitant, dar sperăm ca diversitatea sunetelor să ne țină în picioare destul timp. Vineri sunt în program doar Thievery Corporation, Dj EZ și Oliver Koletzki. În ziua următoare Bonobo, OK Corral, Dj Fresh cu Messy MC, Sasha și Mihai Popoviciu iar noaptea de închidere ne-o vom petrece alături de Adam Freeland. Timpul liber îl vom petrece la grajduri (scena Stables) scena care, după experiența de anul trecut, va oferi cele mai bune surprize.

Festivalul se deschide la ora 10, dar parcă deja nu mai avem răbdare.

Informații complete sunt disponibile la:
electriccastle.ro
techno.ro/2013/11/electric-castle-2014