Obiectiv despre Electric Castle 2014

Obiectiv despre Electric Castle 2014

Cea de-a doua ediția a Electric Castle a trecut mult mai repede decât ne-am fi așteptat, parcă nici nu s-a mai văzut cât de mult a crescut evenimentul. 

Totul la această ediție a fost mai mare: de la numărul scenelor, la suprafața de camping, locuri de relaxare, zona de mâncare, numărul artiștilor, chiar și public, întărind moto-ul ediției Bigger, Better, Stronger. Puținul spațiu disponibil a fost folosit la maxim de organizatori, în ciuda vocilor sceptice care nu mai vedeau loc de extindere după abia o ediție.

Electric Castle 2014 a reușit să înghesuie 5 scene în zona castelului și pare că mai este loc în cazul în care se decide suplimentarea lor la edițiile următoare. Scena principală, scena dance și moara au suferit doar mici modificări față de ediția de debut, suficiente cât să ofere o experiență mai completă: lumini mai bine așezate sau efecte mai bune. Însă schimbările majore au fost la grajduri și la scena reggae. Cea din urmă a fost noutatea evenimentului și a fost foarte bine completată de zona plină de refugii pentru electricii obosiți, asigurându-i succesul pentru o bună parte din participanți. Din păcate, scena de la grajduri a trebuit modificată pentru a nu se suprapune cu alte scene, motiv pentru care s-a optat pentru petreceri silențioase aici, ale cărora nu suntem mari fani. Totuși, se pare c-a fost apreciată de publicul prezent, pentru că nu am găsit-o niciodată pustie.

O atracție aparte a fost Booha College Mansion unde organizatorii au pregătit chiar și o piscină, parcă pentru a sublinia efortul logistic pe care l-au întreprins.

Modul în care organizatorii amenajează locurile de relaxare este definitoriu pentru ambientul evenimentului și la această ediție au fost suficient de mari și de bine așezate cât să mulțumească chiar și cele mai critice voci. Zona cu mâncare a fost mutată într-un loc mult mai spațios și mult mai bine organizat, iar oferta disponibilă a acoperit toate preferințele publicului.

Festivalul a fost foarte bine pus la punct din punct de vedere logistic, dar nu ar fi fost atât de reușit în lipsa publicului care a impresionat. Toți artiștii mari au remarcat energia publicului și au rămas încântați de entuziasmul pe care-l afișează orice persoană care trece poarta evenimentului. Se pare că publicul a reușit să dea peste cap chiar și cele mai optimiste calcule ale organizatorilor din chiar prima seară, când au fost numărate în jur de 17 000 de suflete de către organizatori, când, din păcate, cei responsabili cu transportul au fost luați prin surprindere de fluxul acestora, iar situația s-a ameliorat de abia după câteva ore. Totuși, cine ar fi crezut că cifra de vârf de anul trecut ajunge anul acesta să fie doar minimul de participare pe zi? Spre exemplu, zona de campare s-a umplut încă de joi după-masa, 10 000 de oameni, iar organizatorii au extins cu 10% capacitatea ei, iar și aceasta s-a acoperit destul de repede.

Ar fi interesant de văzut cât public merge la festival pentru muzică și cât merge pentru festival efectiv. Noi tindem să credem că cel din urmă este mult mai mare, judecând după deschiderea pe care o afișează spre sunete și experiențe noi. Mai mult, alinierea de artiști a prezentat invitați foarte buni dar numele mari au fost puține, însă toți au fost aranjați în așa fel încât publicul să nu fie obligat să alerge între scene.

Pe scurt, Electric Castle 2014 a fost într-adevăr Bigger, Better, Stronger, în special datorită publicului foarte numeros, dar și mulțumită organizatorilor foarte meticuloși. Spre norocul lor, planificarea de la ediția de debut s-a dovedit a fi cea optimă, iar calitatea alegerilor pe care le-au făcut atunci a fost confirmată și la această ediție. Având în vedere creșterea dintre primele două ediții și plusul de experiență al celor implicați, deja suntem nerăbdători să vedem unde va ajunge ediția următoare.

recomandăm galeriile foto ale organizatorilor

Vom reveni zilele următoare cu alte perspective asupra evenimentului.