Despre publicul de la Electric Castle

Despre publicul de la Electric Castle

După ce s-a tras linia finală, Electric Castle a numărat 79 000 de participanți, o cifră cu atât mai impresionantă cu cât nu am găsit niciun nemulțumit autentic de eveniment. 

Anul acesta a fost redus numărul evenimentelor mari din țară, o dată cu anularea Peninsula și a B’est Fest, astfel încât concurența dintre organizatori s-a ascuțit mai tare, însă din păcate prea puțini sunt cei care au profitat de oportunitate. Oportunitatea nu se referă doar la public mai mult disponibil, ci și la lipsa concurenței în publicitate, astfel încât însemnele EC au inundat internetul, nestânjenite de rivali.

Mai mult, anul acesta s-a văzut, mai mult ca niciodată, lipsa de profesionalism a celor din breaslă după un șir bun de alte evenimente mai mici anulate, care pun eșecul lor pe seama lipsei susținerii autorităților locale sau a publicului prea pretențios. Ei bine, la castelul de la Bonțida chiar s-a dovedit contrariul pentru că evenimentul a atins un nivel de succes imposibil de atins doar datorită unor auspicii favorabile.

Audiența record este rezultatul anilor de muncă de la Booha și Boiler în care organizatorii au tras pentru a stârni interesul publicului pentru un anume tip de muzică. La început au fost evenimente timide, reușite mici, însă fiecare succes a atras mai mulți fani, iar rezultatul este unul vizibil. Față de concurență, EC este rezultatul unei atitudini cultivate în timp, iar publicul dur al festivalului este unul mare deja, chiar dacă este de abia la a doua ediție.

Festivalul este peste tot lăudat pentru publicul său și chiar ne mirăm că la cât de numeros a fost acesta, nu am auzit de niciun eveniment dubios. Vibrațiile pozitive au rezonat peste tot chiar și în locurile unde tinerii erau mai agitați. Arareori simți, în țară, că aparții unei comunități atât de extinse, însă la castelul electric acesta este sentimentul general. Poate totul se trage de la tipicul celor implicați: tineri, cu anumite studii, la curent cu cultura din vest, vorbitori de limbi străine.

Îndrăznim să spunem că la Electric Castle se adună cei care ar putea pune țara în mișcare în următorii ani și având în vedere numărul lor, sperăm ca festivalul să aibă influențe mult mai profunde la nivelul întregii societăți.