Jeremy Underground @ Igloo, Piatra Neamț

Jeremy Underground @ Igloo, Piatra Neamț

Parizianul Jeremy Underground vine la Piatra Neamț imediat după un gig în Uruguay și de aici pleacă spre fanii sai din New York! So, it’s once în a lifetime!

Jeremy Underground (My Love is Undergrund Paris) este mai mult decât un alt dj talentat și pasionat de muzica house autentică, el este în egala măsură și promoter al muzicii house caracteristice perioadei „golden era”, prin labelul său My Love is Underground.

Pasiunea dj-ului francez pentru sunetul vechi al muzicii house a apărut în jurul vârstei de 10 ani, când descoperă, prin intermediul postului Radio Nova, deep house-ul anilor ’80 și ’90, perioada denumită de către cunoscători drept „the golden era”. Influențele New York și New Jersey house se reflecta în stilul de muzica mixat, însă cu mult mai mult decât atât, plecând de la aceste influențe, Jeremy fondează labelul My Love is Underground în anul 2010, un label strict axat pe release-ul de vinil-uri. Prin intermediul acestui proiect, Jeremy păstrează în memoria nostalgicilor acelei perioade, și totodată, aduce în prim plan sound-ul rar și vechi, uneori uitat al muzicii house veritabile. Artistul depune o muncă sisifica, chiar obsesivă, de detectiv, călătorind în jurul lumii pentru a localiza artiștii vechi și pentru a promova sub labelul sau piesele unreleased din acea perioada. Jeremy Underground este un adevarat digger, selecționer și colecționar de excepție a muzicii house old school, strângând numai în apartamentul sau peste 7000 de viniluri. Sub egida My Love is Underground, artistul a colaborat cu nume importante precum Jerzzey Boy, Dungeon Meat sau Nathaniel X, împreuna cu care a avut primul release în 2010. În februarie 2014 lansează un triplu vinil ce conține o selecție de 12 piese rare a unor artiști la fel de exclusiviști, precum: DJ Nature aka Nature Boy, Dj Trax, Manhattan Project, Caucasian Boy sau Project Democracy feat China.

La vârsta de 27 de ani Jeremy Underground continuă munca mentorilor săi mai bătrâni, aducând în actualitate o muzica veche, caldă și armonioasă. Numele său are o rezonanță impregnantă pe scena de profil, acesta strângând la evenimentele sale mulțimi de oameni de pe toate continentele, în locații legendare precum: Panorama Bar, Le Rex sau Dimensions Festival. Va ajunge la Piatra Neamț la evenimentul Bits&Bats pe 9.08 după un gig în Uruguay și va pleca de aici către fanii săi din New York.

soundcloud.com/underground-paris
facebook.com/myloveisunderground

—————————————————–

Rotopercutor: Sunete produse și mixate de RotoPerCutoR răsună deja de 8 ani de zile la evenimentele muzicale bucureștene iar dacă ești printre cei care i-a așteptat cu nerăbdare pe Stereo MC, Diesler, Rayko, DJ Cam, Herbaliser, Boy 8 Bit, Terrence Parker, John Talabot, Jazzanova, Bonobo sau Modeselektor sau dacă ai fost la mult așteptatele festivaluri B’est Fest, Peninsula, I Love Festival, Summerjam, ai observat poate pe afișe numele RotoPerCutoR și ai ascultat seturile acestui „duo versatil”.

RotoPerCutoRii Borac & Batz au început proiectul dintr-o pasiune comună pentru muzica și.. pick-upuri. Stilul lor își are originile în sfera muzicii hip-hop însă traseul muzical pe care l-au urmat i-a purtat către diverse arii, variind de la downtempo la funk, de la afrobeat la disco, la deep și soulful house, dar respectând mereu principiile clare cu care au pornit. Conceptul RotoPerCutoR se axează foarte mult pe un stil de mixat curat, presărat cu scratch uri și improvizații live, reușind cu timpul să-și contureze un stil propriu.

Pe lângă dj seturi, mixuri sau podcasturi RotoPerCutoRii au pregătit extinderea proiectului la producție muzicala, au studiat și ușor ușor au construit arsenalul analog optim pentru specificațiile lor. Între timp s-au implicat în proiecte și colaborări cu DJ Undoo, Ad Litteram și trupa “retroelectro” Moonlight Breakfast, au conceput sound design pentru piese de teatru și documentare. Producțiile lor se încadrează în zona house, deep house, slowmo, triphop, linia melodica este “soulful & groovy” completată de o latură foarte tehnică, organică, ce îi definește pe cei 2. RotoPerCutoRii au fost nominalizați de doua ori la Nights.ro Awards, în 2009 pentru secțiunea „Cel mai bun debut” și în 2010 pentru secțiunea „Cea mai mare ascensiune”.

Borac – Andrei Chiriac
Batz – Andrei Nechifor
facebook.com/rotopercutor
mixcloud.com/rotopercutor
soundcloud.com/rotopercutor
youtube.com/user/RotoPerCutoRs
dj.beatport.com/rotopercutor

—————————————————–

Alături de ei îi vom asculta sâmbătă, pe 9 august, pe Bask și Alexandru Rusu în cadrul unui eveniment marca Bits&Bats.

vibefm.ro/track/bask-deep-vibes-10-05-2013
mixcloud.com/bask164/
soundcloud.com/alexrusu
Visuals by Visual Playground: blog.vpg.ro

—————————————————–

Evenimentul va avea loc în aceeași locație inedita, Igloo-ul de pe platoul Muntelui Cozla, situat la 650 de metri altitudine, cu o panoramă spectaculoasă atât pe timp de noapte, cât și la răsărit. Prețul unui bilet este de 20 lei în avans și de 30 lei la locație. Biletele în avans pot fi achiziționate din locațiile partenere: Chaplin’s Pub, The Library Bar, Sestri Caffe, Ze Germans și Ceainaria Teaz în Piatra Neamț și din Iași la Acaju. Transportul cu telegondola către și de la locație este oferit publicului cu gratuitate și este accesibil pe toată durata evenimentului.

—————————————————–

Accesul persoanelor în stare avansata de ebrietate atât în locație, cât și în telegondola, nu va fi permis. Este interzis accesul în locație cu băuturi alcoolice sau non-alcoolice, alimente, substanțe narcotice și cu orice obiecte ce ar putea fi considerate arme albe: sticle, cuțite, obiecte ascuțite, umbrele, etc. Orice astfel de obiect depistat la corpul de control de la intrarea în locație va fi confiscat. Nu este permis accesul cu animale de companie.

Persoanele care apar în materialele foto-video realizate în cadrul evenimentului nu pot ridica nici o pretenție organizatorului sau utilizatorului, chiar dacă aceste materiale vor fi diseminate în cadrul rețelei de comunicare a organizatorului sau a partenerilor. Organizatorii nu sunt responsabili pentru eventualele pierderi de bunuri ale participanților. Este interzis consumul sau vânzarea de stupefiante sau plante etnobotanice în cadrul evenimentului. Have a great time and spend it wisely!

2014.08.09bits