Compilație gratuită RBMA + Aplică pt. PARIS

Compilație gratuită RBMA + Aplică pt. PARIS

Chiar dacă  Red Bull Music Academy  se termină cu un eveniment concret în fiecare an, ideile schimbate și sunetele create în cele două sesiuni trăiesc mai departe.

 Pentru a omagia creativitatea desfășurată, Red Bull Music Academy lansează  în fiecare an compilația Various Assets Not For Sale: o imagine instantanee a muzicii căreia i se dedică trup și suflet participanții din întreaga lume. Ediția din acest an, lansata pe 21 ianuarie 2015, adună 35 de piese solo sau în colaborare produse la Red Bull Music Academy Tokyo 2014.

Red Bull Music Academy este un eveniment conceput special pentru a oferi participanților oportunitatea să profite la maxim de timpul, energia și ideile lor. În 2014, în sediul central din Shibuya, un etaj întreg a fost dedicat pentru construirea a opt studiouri personalizate și a unei colecții impresionante de echipamente – rafturi de sintetizatoare, keyboarduri, instrumente, drum machines și multe alte scule – la care participanții au avut acces 24/7. Studioul principal a fost situat la parter, și a găzduit sesiuni de instrumente cu coarde și tutoriale de studio ținute de diverși artiști, producători, compozitori, DJ ca: James Holden, Benjamin Wright Jr. – cel care a făcut aranjamentele instrumentelor cu coarde pentru Michael Jackson, celebrul dirijor Grant Windsor – omul din spatele proiectelor de ansambluri de coarde ale lui Benji B, DJ la BBC 1. Tuturor celor care au susținut tutoriale li s-au alăturat o varietate de mentori de studio, lista acestora incluzându-i pe Dorian Concept, Om’Mas Keith, Carl Craig, Mathew Jonson, și dBridge. Aceștia i-au îndrumat pe participanți, oferindu-și întreaga asistenta iar în unele cazuri s-au alăturat atmosferei colaborative pentru a vedea ce fel de magie se întâmplă atunci când participanții se angajează într-un dialog sonic deschis. Vocaliștii au făcut du-te-vino intre studiouri pentru a pune la punct și înregistra refrene sau bucăți memorabile, beat-urile au fost desfăcute și recompuse în altceva, înainte de a fi schimbate intre beatmakeri, iar piesele au fost finalizate în sesiuni de noapte tarzii și prin intermediul schimburilor de opinii sincere. Arhivând aproape trei ore de muzica originala, Various Assets Not For Sale nu este doar o serie de trackuri, ci un document viu care respira atmosfera și sensul a ceea ce este Red Bull Music Academy: a lua propriile idei și a face cu ele un salt în necunoscut.

În cel mai adevărat stil Red Bull Music Academy, multe dintre piesele de pe compilația Various Assets Not For Sale sunt inspirate în mod direct de orașul gazda. “Tokyo Is Calling,” o textură delicată de melodii cântate la instrumente japoneze de suflat din lemn și beat-uri electronice abrazive, este o colaborare între participanți japonezi, englezi, australieni, sud-africani și argentinieni, în timp ce  “Omotesando” – piesa de club cu influente de footwork și dancehall – isi trage numele de la energicul și zgomotosul metrou din subteranul cartierului Shibuya. Aceasta sinteza dintre global și local este ceea ce face ca Various Assets Not For Sale să fie un pretios instantaneu al fiecarei sesiuni.

CD-ul poate fi găsit în magazine de muzica, cluburi și instituții culturale din lumea întreagă – reprezentanții locali ai Red Bull Music Academy pot fi contactați pentru mai multe detalii. În plus, compilația este disponibila pentru download pe redbullmusicacademy.com din 21 ianuarie.

În aceeași zi a lansării compilației anuale Various Assets Not For Sale, a fost deschis și procesul de aplicare pentru Red Bull Music Academy Paris 2015. Dacă vei fi inspirat(a) de sesiunile din Tokyo 2014 să aplici, ești invitat(a) să o faci! Nu e nevoie să fi fost cap de afiș pe o scena, să fi lansat un album sau să știi să construiești un synth ca să fii participant la Red Bull Music Academy. Ai nevoie doar de pasiunea de a crea și de idei pe care să le poți schimba.

Pentru a aplica la ediția din Paris a Red Bull Music Academy, descarcă formularul de aplicație de la adresa apply.redbullmusicacademy.com și urmează instrucțiunile. Te rugam să ții cont de faptul ca toate aplicațiile trebuie să aibă data poștei 4 martie 2015, iar creatorii de muzica să aibă cel putin 18 ani la data de 24 octombrie 2015. Red Bull Music Academy 2015 va avea loc în Paris între 25 octombrie – 27 noiembrie 2015.

Various Assets Not For Sale: Red Bull Music Academy Tokyo 2014

Tracklist CD 1 

1.1.      Omotesando Felix, Krizzli, Branko & Dre Skull
1.2.      KYMA Blinky Bill & Parachute Pulse
1.3.      Stampede Deltatron, Nightfeelings, LAO, Lafawndah & Ekali
1.4.      Forever Breakfast rj & Bienoise
1.5.      Voyage Douchka & Parachute Pulse
1.6.      Fuji Deradoorian
1.7.      The Bog Song Mimu Merz & Daniel Limaverde
1.8.      Female Receiver Wild L8 Unpluggers
1.9.      RBMA Chop Up (Edit 1) Fred
1.10. Edge Parachute Pulse, Never Sol & Ah! Kosmos
1.11. Brap (Instrumental) Krizzli
1.12. One Deradoorian, Nightfeelings & Dorian Concept
1.13. Kind of Aquarian Tollcrane & Ipek Gorgun
1.14. The Mayors Daughter Mickey de Grand IV
1.15. Gundam Funk Amuro & Rei
1.16. Kairos (Short Version) Ipek Gorgun
1.17. Convict Ky Oh

 Tracklist CD 2

 2.1.      On Me Ekali, Dorian Concept & OmMas Keith
2.2.      Dumplings Valesuchi & Mark Maxwell
2.3.      Move Lewis Cancut & Blinky Bill
2.4.      Tokyo Sunrise Arenov & Tollcrane
2.5.      Indecision Summer Disbray & Branko
2.6.      ? Nightfeelings, Torus, MMMOOONNNOOO, Ossie, Zebra Katz & Xosar
2.7.      Latenight Munchies Kadhja Bonet, rj & Mark Maxwell
2.8.      Tokyo, October 23rd 2014 (Part 1) Bosaina
2.9.      Nobody L8tin Around
2.10. GYROCYRE Xosar
2.11. I Need It So Much Tomo Jacob, sauce81 & Hiroaki OBA
2.12. Special Place Deltatron, Nightfeelings, Mickey de Grand IV & Lafawndah
2.13. Cold Intuition Krizzli & WIFE
2.14. Starlight Palms Trax, Mickey de Grand IV & Larry Gus
2.15. Finally Boody
2.16. Tokyo Is Calling Haioka, Laura J Martin, Summer, Plasma Rüby, King Bruce, Cat500, Joe Wills & Ryu Kawashima
2.17. Bubble With Uio Loi
2.18. Deprivation Christian Kroupa & dBridge

© @ RBMA