BNJMN - Coil [DSR/E 5]

BNJMN – Coil [DSR/E 5]

Ben Thomas este un producător destul de proaspăt care a început să producă muzică pe la mijlocul anilor 2000, însă care a ajuns să cunoască succesul cu proiectul BNJMN, lansat și crescut la Rush Hour Recordings.

Deși a pășit pe scena mare de abia în 2010, el are deja lansate două albume în 2011 și 2012 sub marca Direct Curent a olandezilor de la RH, care au fost destul de bine primite de scenă.

Colaborarea cu Delsin a început anul trecut când a contribuit cu piesa Dive la cel de-al cincilea disc al seriei de compilații 100dsr, alături de Delta Funktionen, John Beltran, Bleak și Herva și ne bucurăm să vedem că cineva de la această casă de discuri s-a gândit să-i ofere un debut cum se cade, iar acesta a venit sub numele de Coil. 

Discul are 6 piese și reflectă universul muzical complex în care trăiește autorul. În general sunetul său se află la granița dintre techno, house, și ambiental, și din fericire colaborarea cu Delsin nu îi schimbă registrul muzical. Totuși, el nu se sfiește să ne arate că poate aborda și ceva mai experimental prin piesa omonimă titlului și poate produce și un techno sănătos, după cum demonstrează în Blown și Merge. Indiferent de abordare, sunetul său reușește să redea o mulțime de texturi datorită densității sale, iar calitatea este ceea la ce este de așteptat din partea acestei case de discuri.

Ben Thomas se remarcă ca un producător cu perspective foarte bune și ne așteptăm să vedem cât de curând un nou album al său lansat chiar la Delsin. Nu am exagera dacă am spera să-l vedem lansat chiar până în toamnă.