Andrew Red Hand - For My Mother [mosdeep023]

Andrew Red Hand – For My Mother [mosdeep023]

Andrew Red Hand reușește să puncteze prima lansare la o casă puternică de producție, MOS Recordings, cu un disc plin de simbolism: For my Mother. 

Autorul este unul dintre dj români mai puțini vizibili și nu este o apariție constantă, dar în rarele ocazii în care apare public arată că este unul dintre cei mai serioși reprezentanți ai undergroundului. Renumele său există mai mult în afara granițelor, iar Aaron Carl l-a numit „the Romanian Underground Resistance himself”, remarcă nu departe de adevăr. Până la urmă este singurul artist român care are ocazia să colaboreze direct cu nume bune din Detroit.

Legătura sa cu muzica electronică a început încă din anii ’90, dar abia în 2009 a reușit să-și publice discul de debut la Twilight 76 Records, Iasi To Detroit. La ceva timp, în 2014, a urmat și Life-Changing Experiences, un disc care i-a adus recunoașterea mult așteptată. De atunci, artistul a avut ocazia să-și expună abilitățile de dj pentru câteva publicații consacrate, precum Radio Underground Resistance, Detroit Techno Militia, Igloo Magazine, EPM [interviu inclus] și Bass Agenda [n.r. vezi mai jos], și a reușit să fie o apariție de mare clasă la fiecare ocazie.

Muzica lui Andrew Red Hand este despre canalizarea experiențelor de viață, dar din păcate acestea nu pot fi întotdeauna vesele, așa că vom evita să intrăm prea mult în detalii. Dacă ar fi să ghicim ce e cu autorul judecând doar după sunet, cu greu am ghici de unde provine, așa că reușește să demonstreze foarte bine că suficient efort depus depășește orice barieră.

For My Mother este un disc cu patru piese foarte atent lucrate, scufundate în universul sunetelor detroit. Piesa de debut My Guarding Angel este cea care se bucură din plin de influențe acid și se integrează perfect în catalogul celor de la MOSNever Be The Same și Shattered Soul sunt compuse strict în atmosfera detroit și prezintă o simbioză foarte bună între acordurile clasice de pian și sunetele industriale. În încheiere, Mourning My Mother, autorul a folosit câteva mostre de clopote pentru a sublinia atmosfera melancolică, iar rezultatul este o piesă destul de emotivă.

Discul este foarte bine lucrat și arată un autor nu numai inspirat, ci și dispus să depună eforturi mari pentru a-și atinge idealurile creative. După ani buni de muncă, el este abia la începutul unei cariere coerente, dar nu greșim dacă-l evidențiem încă de pe acum ca un artist care poate fi luat drept exemplu de cei care doresc să se afirme pe scena muzicii electronice.

Andrew Red Hand – For My Mother [mosdeep023] poate fi luat de pe webshopul Delsin din 23 martie. 


Aflați mai multe despre autor din interviul și setul publicat la Bass Agenda: