HERVA - Instant Broadcast [DSR/E 4]

HERVA – Instant Broadcast [DSR/E 4]

Herva este un producător care și-a făcut debutul de abia în 2011 însă după câteva lansări și un album la Bosconi Extra Virgin a fost cooptat în echipa celor de la Delsin, unde acum publică Instant Broadcast, cel de-al doilea album al său. 

De fiecare dată când vedem un producător proaspăt lansat cu câteva performanțe la activ ne așteptăm să aibă un sunet ieșit din comun, dar de puține ori ne sunt confirmate așteptările. Din fericire, Herva face parte din lista foarte scurtă de producători care confirmă.

Sunetul său a fost, până la acest album, foarte prins în influențe Chicago și Detroit, iar primele lui lansări nu au reușit să strălucească din punct de vedere calitativ, preferând o stilistică mai distorsionată și brută, însă cuiva de la Delsin i s-a părut cu potențial și nu putem spune că s-a înșelat. Instant Broadcast este un album foarte divers, întrucât conține atât piese ritmate, orientate spre ringul de dans, cât și piese atmosferice foarte difuze, precum Warm Bodies și 01. 

Deși anterior sunetul producătorului putea fi ușor catalogat, deja la 3 ani de la lansare acesta părăsește cărările convenționale ale industriei, iar asta este o performanță pe care puțini reușesc să o atingă. Instant Broadcast reușește să combine atât sunete techno cât și de instrumente clasice într-o compilație care arată cât de divers este universul creativ al lui Herva. Indiferent că e vorba de sunete de pian sau lungi armonii distorsionate, italianul arată că poate să combine orice sunet într-o țesătură deasă și uniformă de acorduri, dând dovadă de un talent ieșit din comun.  

Pe noi ne-a convins că e un artist cu potențial cu Slam The Laptop, Jingle Memo Jingle și Jointless, însă sperăm să nu se risipească dedicându-se prea mult profesiei de dj. După câte am auzit până acum, mai are multe de spus ca producător înainte de a fi un dj mare.