Red Bull Music Academy Stage  @ Electric Castle

Red Bull Music Academy Stage @ Electric Castle

+++ Datele evenimentului: 25 – 28 Iunie +++ BÁNFFY CASTLE +++

Red Bull Music Academy Stage aduce sound-urile prestigioasei Academii la Electric Castle. Festivalul și cei mai titrați colaboratori ai faimoasei academii muzicale împart aceeași filosofie, bazată pe calitatea muzicii, inovație și artiști emergenți, dar și dorința de a oferi cele mai bune concerte, seturi și nume care sa trezească pofta de viata a spectatorilor.

Pe scena Red Bull Music Academy de la Electric Castle vor urca artiști precum Siriusmodeselektor, pentru prima oara în Romania în aceasta formula, Cosmin TRG si Adda Kaleh, dar și Bambounou, French Fries, Apparat sau Vakula.

Siriusmodeselektor este o combinație de trei talente care debordează de inspirație (Siriusmo + Modeselektor + Pfadfinderei). Modeselektor a luat ființă în 1996 prin colaborarea lui Gernot Bronsert cu Sebastian Szar. Sunt cunoscuți pentru influențele techno, glitch, electro house, hip hop sau IDM din mixurile lor. Ei își descriu seturile ca un haos controlat, datorită numeroaselor genuri pe care le combină. Printre multiplele calități ale lui Modeselektor se numără și aceea de a găsi noi producători cărora să le ofere o platformă alernativă pentru releasuri – prin cele două labeluri pe care le deține – 50Weapons și Monkeytown. După absolvirea Academiei, Cosmin TRG a colaborat cu Modeselektor sub label-ul 50 Weapons. Unul dintre cei mai interesanți colaboratori, dar poate nu la fel de cunoscut, este Moritz Friedrich aka Siriusmo. Talentatul artist și colecționar de clape vintage are o carieră impresionantă. De obicei preferă să rămână în umbră și să petreacă mult timp în studio, în loc să plece în turnee și să fie în atenția jurnaliștilor. În orice caz, Gernot și Sebastian (Modeselektor) l-au convins să iasă din grota sa electronică și i-au dat un nou motiv de “a fi” și să înceapă un nou proiect împreună.

Cosmin TRG – absolvent al Red Bull Music Academy din 2007, colaborator constant al acesteia în calitate de lecturer și moderator, apropiat al caselor de discuri Hessle Audio, Hemlock, Rush Hour, 50 Weapons, și fondator al propriului label Fizic, un artist cu multe apariții la !K7, Bpitch Control, Soma, Fabric, Ninja Tune – aduce cu sine experiența de peste o decadă ca DJ și producător, în stilul său unic care îmbină energia irezistibilă și melodicitatea abrazivă.2015.06.01RMBA@EC

ADDA KALEH – Biografia proiectului Adda Kaleh s-a țesut rapid în textura muzicii globale: la puțin timp după lansarea într-un cerc restrâns de prieteni, Alexandra Pirici a debutat live direct la New York în cadrul Red Bull Music Academy 2013.

Lista proiectelor personale sau la care a luat parte Alexandra Pirici este deja impresionantă și nu se limitează la domeniul strict al coregrafiei, ci parcurg un traseu care se întinde între zone diverse de expresie artistica și arta conceptuala: de la spectacole de coregrafie, performance-uri, intervenții în spațiul public, ceramica contemporana și până la actorie.

Adda Kaleh este o explozie de pop electronic deconstruit în forță de o artista care a preferat sistematic abordarea DYI celei tradiționale producției. Alexandra reușește să facă atât boxele cât și spiritul să vibreze, cu versurile și vocea ei alien like, descoperind o altă personă decât cea cunoscută publicului pentru performance-urile în care socialul se întâlnește cu politicul, iar arta monumentală și clasicizantă cu ironia, auto-ironia și cultura urbana. Anul acesta, Adda Kaleh a lansat un nou EP, denumit laconic „ID”, materialul de debut conține 6 piese care explorează vastele teritorii ale unui pop post-electronic și post-clubbing.

Bambounou este un tânăr parizian exploziv care a apărut din neant și a dus muzica bass înapoi la origini, făcând un târg cât se poate de echitabil – a dat conservatorismul pe multă îndrăzneală și minimalul pe subsonic. Bambounou crede cu toată ființa sa în ideea că un singur acord muzical poate creea un întreg ton, fără a conta cât de absurd sau repetitiv poate fi – totul ține de context și prezentare. Așa s-a făcut cunoscut pentru JAM-urile lui bazate pe sunete cât se poate de naturale, fără sintetizatoare și tot asa i-a convins pe Sinden, SP Thermal Team sau Modeselektor, care i-a și lansat EP-ul Cobe la 50Weapons. Numele lui Bambounou apare tot mai des alaturi de French Fries și Cosmin TRG. Ghetto-house și 90’s techno, cu un bassline foarte personal.

Crescând într-o familie de muzicieni, Valentino Canzani aka French Fries a devenit familiar cu ritmul și tehnicile de înregistrare de la o vârstă foarte fragedă. Din perspectiva co-fondatorului ClekClekBoom și producător neobosit, French Fries a renunțat la hip hop-ul care l-a făcut cunoscut pe piața muzicii dance din Franța în anii 2010 și a lucrat la propriul trademark, un mix de ritmuri club percutante și texturi cu bași puternici în piese precum Champagne, Traxx sau Reality System.

Sascha Ring aka Apparat are propriul său univers de muzică electronică. De la beaturi cu puternice amprente techno, la compoziții care te fac să te gândești la o întreagă orchestră de muzică, a reușit să își construiască propriul stil inconfundabil. Chiar dacă în mare parte îi place singurătatea, este deschis la colaborări – sub labelul Shitkatapult, cu T.Raumschmiere a format Moderat, iar cu băieții de la Modeselektor a devenit Apparat. De curând a semnat cu Mute, una dintre cele mai iconice identități în muzica electronică mondială.

Vakula este un DJ și producător de origine ucrainiană, născut în Konotop, care își datorează celebritatea Moscovei și rezidenței de care s-a bucurat la celebrul club Propaganda. Se spune că tot lui i se datorează și succesul Voice party-urilor cu fermecătoarea Nina Kraviz din același club moscovit. În 2007, Vakula lansează “Hohol” la label-ul Uzuri, de atunci începând colaborarea și cu alte label-uri underground, ca Quintenssential, Meaksuma și Firecracker. Sound-ul său se îmbină perfect cu revive-ul house recent și emană influențele sale Afro-Americane, deși reflectă intim originea sa ucrainiană. Chiar și atunci când beat-urile debutează în stilul Theo Parrish, acesta tot ne conduce spre tărâmurile nebănuite ale visului american.

Călătoria Red Bull Music Academy a început cu 17 ani în urmă și de atunci, muzica a ajuns în fiecare an într-un alt colț de lume. Pentru fiecare eveniment în parte, o clădire este concepută pentru a răspunde nevoilor Academiei, cu studiouri de înregistrare, studio radio, spațiu de creație, dar și expoziții locale ale artiștilor de visuals. Noaptea, Red Bull Music Academy este prezenta la festivaluri, susțin propriile concerte și organizează petreceri în cele mai cool locații din oraș, instituții culturale sau locuri ascunse, doar pentru “cunoscători”. Nu există colț al universului muzical care să nu fi fost explorat de Academie. Ceea ce a început în curtea unui depozit din Berlin a ajuns un eveniment global, cu o alta destinație în fiecare an, pe fiecare continent. Red Bull Music Academy organizează anual peste 500 de evenimente, fiecare având menirea de a provoca și inspira artiștii. Scene Red Bull Music Academy se regăsesc la cele mai importante festivaluri, precum Sónar, Montreux și Movement.

Red Bull Music Academy ne ține la curent cu ultimele noutăți în revista on-line, redbullmusicacademy.com, are un radio online care emite 24/7, rbmaradio.com, și îți aduce sunetele direct pe mobil prin aplicațiile moderne.

© @ redbullmusicacademy.com | rbmaradio.com | facebook.com/redbullmusicacademy |
twitter.com/rbma | google.com/+RBMA

Electric Castle a devenit la doar a doua ediție cel mai mare festival din Romania. Evenimentul a intrat a doua oara consecutiv în finala competiției European Festival Awards, la categoria Best Medium Sized Festival, ceea ce demonstrează ca Electric Castle și-a propus să ajungă unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente din Europa de Est.

Red Bull Music Academy Stage @ Electric Castle:

25 iunie – DANCE GARDEN
SIRIUSMODESELEKTOR | COSMIN TRG | HORACE DAN D | MISSILE & GORANGA | THE MODEL

26 iunie – DANCE GARDEN
MAYA JANE COLES | CASSY | GESCU  | KID CHRISS

27 iunie – THE MILL
SYNKRO | BAMBOUNOU | FRENCH FRIES | ADDA KALEH | IVIN | DUAL SHAMAN

28 iunie – DANCE GARDEN
APPARAT DJSET | BLOMQVIST LIVE | FLIGHT FACILITIES | VAKULA | WORAKLS | JUST D’LIGHT | ADDO