Ben Sims - Reflection [THEORY 047]

Ben Sims – Reflection [THEORY 047]

Apariția în seria Fabric a fost foarte bine primită de scenă așa că Ben Sims revine la propria casă de discuri pentru a publica Reflection, o operă mai simplistă decât compilația de 44 de piese și 70 de minute din decembrie [Fabric 73].

Reflection este un disc cu doar două piese originale, una omonimă discului și Break Glass, alături de un remix realizat de ROD, pseudonimul folosit de Benny Rodrigues, al primei piese și de un remix al celei de-a doua realizat de autor, lansat exclusiv pe vinil.

Pe aceasta, britanicul abordează un stil mai crud decât cel cu care ne-a obișnuit. Acum sunetul său este infuzat cu o nuanță de electro care-i dă un plus de duritate. Mai mult, această abordare crează un sunet mai corpolent iar asta îl face mult mai ușor de ascultat. Reflection se încadrează în tiparul de lansări cu care am fost obișnuiți, deci nu trebuie să vă așteptați la ceva inedit.

Totuși, colaborarea cu ROD poate fi remarcată. Producătorul s-a lansat în 2006 și de atunci a reușit să puncteze sub nume propriu colaborări cu CLR, dar nimic din ce a făcut nu l-a scos în mod definitiv în evidență. În 2001 și-a lansat actualul pseudonim și de atunci pare decis să-și facă un renume pe scenă. Este de doar 3 ani pe scenă și deja are punctată câte o colaborare la Drumcode, CLR și două la Klockworks. ROD un artist în plină ascensiune iar colaborarea cu Ben Sims nu face decât să-l propulseze mai sus. Stilul său se încadrează în limite-ului sunetului clasic de techno, dar încă nu ne-a arătat suficiente pentru a-l descrie corespunzător, dar suntem convinși că vom auzi mai multe despre el cât de curând.