Ben Sims - Fabric 73 [FABRIC 145]

Ben Sims – Fabric 73 [FABRIC 145]

Nu este neobișnuit ca cei de la Fabric să invite să-și aducă contribuția la seriile lor atât producători noi cât și veterani ai scenei, pentru a da o imagine cât mai completă despre muzica electronică. Iată că după peste 70 de ediții, a sosit vremea ca și Ben Sims să-și aducă contribuția.

Dintre cei 72 de artiști care au contribuit la compilație, începând din noiembrie 2001, doar câțiva (Adam Beyer, Luke Slater, Ellen Alien, Surgeon, Dave Clarke și Ben Klock) sunt reprezentanți ai unui stil techno mai direct, iar abordarea celorlalți contribuitori variază suficient de mult cât să nu putem recunoaște o direcție muzicală stabilită de casa de discuri.

Chiar dacă compilațiile Fabric nu urmează tendințele pieței, ele reușesc să stabilească câteva influențe pe termen scurt. Mesajul lor este unul de aprobare. Uneori, unele sunete sau ritmuri ies din uzul larg pentru că producătorii consideră că publicul caută altceva, iar seria Fabric a avut până acum o contribuție la a contracara această tendință. Spre exemplu, ediția cu numărul 68 din februarie 2013 a fost plină de instrumente, iar în același an uzul instrumentelor clasice în muzica electronică a devenit ceva mai comun, tendință încurajată și de alte evenimente.

Sperăm să vedem aceeași evoluție și în acest an pentru că sunetul promovat pe Fabric 73 este unul care lipsește din centrul scenei. Ben Sims  s-a remarcat ca un artist foarte tehnic a cărui carieră s-a construit pe influențe de hip-hop și reggae  și a evoluat concomitent cu istoria muzicii electronice din insulele britanice, fiind în prim planul oricărui val muzical, fie că era vorba de stații radio pirat, rave-uri sau anii de clubbing modern.

Selecția pe care o realizează pentru această ediție este una ritmată și consistentă și reușește să livreze un techno clasic plin de viață.  Poate chiar prea plin de viață. Cu 44 de piese în doar 70 de minute, fiecare moment muzical este format din partea cea mai agitată a unei piese astfel încât setul poate deveni obositor. Mai mult, discul este lipsit de momente de improvizație, iar fiecare salt între piese este o chestiune de milisecunde, trădându-i rădăcinile din hip-hop. Tehnic vorbind, realizarea este impecabilă, dar suntem convinși că stilul producătorului va deranja fani ai seriei.

Noi vedem de bun augur cooptarea d-lui Sims în acest proiect. Cineva trebuie să agite apele.

Ben Sims – Fabric 73 pe fabriclondon.com