RBMA Sessions, 20-21.02 @ Control, București

RBMA Sessions, 20-21.02 @ Control, București

Vineri, 20 februarie, ora 19 – workshop Lucy și Artwork, hosted by Cosmin TRG
Sâmbătă, 21 februarie, ora 19 – workshop Adda Kaleh, Parachute Pulse, Ah! Kosmos, Hosted by Tom Wilson

În plina fază a aplicațiilor pentru Paris 2015, Red Bull Music Academy organizează o dublă sesiune de workshopuri și evenimente pentru o incursiune în doua lumi aflate în permanent dialog: lumea techno și abordarea DIY a celor mai multi dintre absolvenții Red Bull Music Academy.

Invitații primei seri (vineri, 20 februarie) sunt Cosmin TRG, Lucy și Artwork – figuri deja legendare ale muzicii electronice, pionieri care împing în permanență granițele sunetului și reușesc să creeze cele mai neașteptate și inspirate variații ale genului techno.

Cosmin TRG – absolvent al Red Bull Music Academy din 2007, colaborator constant al acesteia în calitate de lecturer și moderator, apropiat al caselor de discuri Hessle Audio, Hemlock, Rush Hour, 50 Weapons, și fondator al propriului label Fizic, un artist cu multe aparitii la !K7, Bpitch Control, Soma, Fabric, Ninja Tune – aduce cu sine experiența de peste o decadă ca DJ și producător, în stilul sau unic care îmbină energia irezistibila și melodicitatea abrazivă.

Luca Mortellaro aka Lucy, este un producător, sound designer și DJ născut în Italia și relocat la Paris, care și-a urmat pasiunea pentru muzica și a explorat-o la maxim. Atracția spre zonele mai dark-industriale ale muzicii techno l-a dus la Berlin, unde s-a mutat, ca și Cosmin TRG și a înființat Stroboscopic Artefacts, una dintre cele mai inovative case de discuri care promovează artiști și piese ce sunt simultan explozive și meditative, dedicate scenei de dans, dar purtând în ADN-ul lor aventuri sonice extreme.

Artwork aka Menta, este unul dintre membrii supergrupului Magentic Man (cu Benga și Skream), o legenda low-profile și minimalista a epocii de aur a dubstepului, figura pivotala a record shop-ului și label-ului Big Apple din South London.

Supporting Act: Polochord, bass music aficionado, unul dintre puținii și tinerii DJ români care a mixat alături de  tânărul roman, care a mixat alături de nume ca Dorian Concept, Dimlite, Lukid, Om Unit, Shigeto, Shlohmo. Parte din colectivul listen2me, Polochord promoveaza un sound fresh și original, melodic și încărcat de bași abstracți.

Cea de-a doua seară Red Bull Music Academy (sâmbătă, 21 februarie) este dedicata lansării noului EP semnat Adda Kaleh și are ca invitate talentate artiste și producătoare care abordează zona DIY pentru un alt fel de reconstrucție a identității muzicale. Adda Kaleh, Parachute Pulse și Ah! Kosmos (Istanbul) sunt toate absolvente ale Red Bull Music Academy și voci unice ale unui ethos alt/left fie ca explorează ritmuri organice și subtile (Adda Kaleh), complexe lumi poliritmice (Ah!Kosmos) sau beaturi atmosferice impecabil și imaculat construite (Parachute Pulse).

Pentru o punere în context și în tema, Ana Roman, cea mai proaspătă absolventa a Red Bull Music Academy povestește în clipul realizat în Londra despre experiența ei cu Parachute Pulse  la RBMA Tokyo 2015, despre impactul pe care l-a avut asupra ei filmul What Difference Does It Make?, despre oamenii de care s-a îndrăgostit la Academie și despre posibilitățile neexplorate pe care le-a descoperit în ea.

Puteti vizualiza clip-ul aici.

Supporting act: Borusiade (aka Miruna Boruzescu), DJ și artist născut și crescut în București și stabilit ulterior în Berlin. Un nume care apare în roosterul labelului Comeme, Borusiade a început să pună muzică în 2002, data la care era prima și singura femeie DJ pe scena alternativa a clubbingului bucureștean. Influențată de educația muzicală clasică și atrasă de sunete din domeniul electronic, Borusiade a început să combine aceste elemente în producțiile proprii din 2005, ajungând să contureze un sunet dark și melodic, cu linii de bass și teme puternice și obsesive. Borusiade a fost aleasa alături de Sillyconductor ca participanta la proiectul SHAPE 2015, parte din programul Creative Europe al Uniunii Europene.

Atât vineri, 20 februarie, cât și sâmbătă 21 februarie, de la ora 19:00 în Control Club invitații la cele doua evenimente vor susține workshopuri dedicate producției muzicale, experimentului și creativității. Moderatori: RBMA_Controln.