LB Dub Corp - Unknown Origin [OSTGUTTONCD 29]

LB Dub Corp – Unknown Origin [OSTGUTTONCD 29]

LB Dub Corp este un pseudonim mai puțin cunoscut al lui Luke Slater sub care este semnat cel mai recent album al artistului britanic, Unknown Origin, lansat la Ostgut Ton săptămâna aceasta. 

Recent, producătorul a recunoscut că proiectul său principal, Planetary Assault Systems, a crescut atât de mare încât își dictează propriile reguli. Nu este de mirare așadar de ce sunetul P.A.S. este atât de constant, iar astfel se explică și nevoie de a începe proiecte secundare, care îi dau ocazia autorului să adopte o abordare muzicală mai flexibilă.

LB Dub Corp nu este un nume recent, dar este unul destul de neglijat. A apărut întâi în 2006 la casa de discuri proprie, Mote Evolver, și a rămas acolo până în 2010 când a fost dezgropat de cei de la Ostgut Ton care l-au convins pe d-nul Slater să mai producă sub acest nume. Punctul de cotitură a fost Take It Down, care a primit suficientă atenție pentru a-l convinge pe autor să ia mai în serios proiectul și să pregătească ceva mai consistent.

Eforturile acestuia s-au concretizat în Unknown Origin care sperăm să-l facă pe artist mai atent la LB Dub Corp. Deși suntem mari fani ai sunetului Planetary Assault Systemsnu credem că poate evolua mult mai departe de cât este acum, iar o influență proaspătă întotdeauna este binevenită pentru un artist.

În esență, Unknown Origin nu se îndepărtează prea mult de stilul consacrat al autorului, dar aduce o schimbare de atmosferă foarte bine venită. Ritmul mai lent dă ocazia sunetului să respire și arată că Luke Slater e capabil să producă muzică și sub 130 bpm. Evident, nu pentru mult timp, pentru că și acest album are o piesă dură, în stilul P.A.S., Roller, realizată alături de Function. În rest, albumul, chiar dacă nu este foarte bine închegat, conține câteva mostre foarte bune de dub.

Dintre piese se remarcă cele realizate alături de Benjamin ZephaniahTake A Ride și I Have A Dream, însă nici acestea nu se îndepărtează prea mult de sunetele obișnuite.

LB Dub Corp – Unknown Origin este disponibil pe juno