Laurent Garnier – Flashback [TR63]

„Flashback” este una dintre piesele icoană ale artistului francez Laurent Garnier, lansată într-o perioadă de plină glorie techno, mai exact anul 1997. Înainte să începem să vorbim despre aceste două remixuri trebuie întâi să vedem exact ce era originala.

 

Piesa este numită „Flash back” pentru că a fost scrisă în timpul unei furtuni cu fulgere, iar partea cu „back” se trage de la preferința artistului pentru această parte a corpului. Lăsând gluma la o parte, chiar dacă nu ați auzit piesa până acum probabil vă sună cunoscută. Asta e datorită liniei de bas specifică acelei perioade din viața artistică a francezului. O variație a acesteia se găsește și în mult mai faimosul „The man with the Red Face” și chiar la 14 ani de la lansare sună excelent.

Să revenim însă la release-ul actual. Acesta conține două rework-uri ale pieselor semnate de Wehbba și de Christian Smith. Cei doi au lucrat împreună la ambele piese și au reușit să producă cele două variante fără să schimbe multe din peisajul inițial al pieselor. Elementele sunt aceleași doar sunt folosite diferit.

Primul remix,  denumit „3am” reține un pic linia de bass până se crează un pic de tensiune  pentru a pune în expectativă publică, năpustindu-se apoi asupra ascultătorului, reușind să creeze un haos sonic superb. Ne-am amuzat la culme când am citit feedback-ul lui Laurent Garnier când a ascultat prima dată piesa: „this mix is f*cking brilliant, I LOOOVE IT i will hammer it everywhere LOOOOOOOOOOOOOOOVE THIS”. Suntem întru totul de acord cu dânsul.

De fapt, originalul este o piesă de referință în peisajul electronic, iar pentru a ieși o piesă mai proastă decât ea trebuie ca cei care o lucrează să aibă și talent și experiență la pocit piese. Din fericire, niciunul dintre cei doi nu au un asemenea talent. De aceea și al doilea remix „Remake” este unul deosebit. Sunetul de pe acest release pare a fi la zeci de ani-lumină față de ceea ce se produce în ziua de azi, sperăm doar că anul 2011 să aducă măcar câteva sunete inovatoare în scena mondială.

Ne-a făcut nostalgici acest release.