Extrawelt - The Inkling [TRAUMV 168]

Extrawelt – The Inkling [TRAUMV 168]

Extrawelt revin pe scenă cu un nou disc de trei piese compuse în stilul lor caracteristic, The Inkling, care a fost lansat de curând la marca Traum.

Arne Schaffhausen și Wayan Raabe sunt cei doi producători din spatele proiectului și au reușit într-o scurtă perioadă să-și creeze un renume datorită calității produselor semnate. Chiar primele lor lansări [ex. Soopertrack / Titelheld] au fost adevărate hit-uri pe scenă și i-a pus într-o poziție din care de atunci nu au mai coborât. Definitoriu pentru sunetul lor este includerea secvențelor melodioase foarte elaborate peste ritmuri bine cadențate.

În această tipologie se înscrie și piese de debut a acestui disc, Breedle, piesa principală a lansării. Aceasta beneficiază și de un videoclip, care va contribui masiv la promovare.

Noi preferăm piesa mediană a lansării, In Shape To Escape, o compoziție mult mai simplă, dar mai armonică în vibrațiile sale, și mai neobișnuită pentru stilul abordat de cei doi autori. The Inkling, piesa de final, este cea mai atipică de pe lansare pentru că prezintă un ritm spart inedit pentru autori. Nu ne-am grăbi să presupunem că indică o schimbare de stil pentru că cei doi sunt recunoscuți pentru diversitatea pieselor produse, iar dacă până acum nu au abordat definitiv ceva nou, nu credem că se vor apuca acum.

Deși nu impresionează, această apariție reconfirmă calitățile de artiști a celor doi germani cu trei materiale foarte bine lucrate, care, puse la momentul potrivit, sigur vor încânta publicul.


traumschallplatten.de
facebook.com/pages/Extrawelt
soundcloud.com/extrawelt-official