Tinlicker - It's My First Time Here [Zero Three Zero]

Tinlicker – It’s My First Time Here [Zero Three Zero]

Sfârșitul acestui an vede lansarea unui nou proiect pe scenă creat de Micha Heyboer, membru al renumitului grup de dnb Black Sun Empire, intitulat Tinlicker, și care aduce o atmosferă interesantă pe scenă. Astăzi aruncăm o privire asupra albumului de debut al proiectului, intitulat sugestiv It’s My First Time Here.

Cu doar 6 piese și fără un concept unitar, ne vom feri de la a numi această lansare drept un album. Așadar, lansarea este interesantă pentru că producătorul vine dintr-o sferă muzicală foarte încărcată din punct de vedere al sunetelor. Cu o istorie bogată în dnb cu influențe de dubstep și grunge, opera prezentă a producătorului impresionează prin claritatea și suplețea construcțiilor sale. Modul în care este folosit fiecare sunet reușește să amintească de bogata experiență a producătorului. Astfel, deși lansarea este una simplistă, ea stă pe marginea prăpastiei spre sunetele comerciale.

Pe parcursul celor 6 piese veți putea asculta influențe de techno, trance și electro peste un fundal sonor destul de dur, specific progressive-ului. Se pare că artistul va dori să continue acest proiect pe termen lung, așa că puteți considera cele 6 piese drept o mostră a sunetelor de care se va ocupa în principiu acest proiect. Dacă ne gândim la experiența din spatele lui Micha Heyboer, și având în vedere sunetele de pe It’s My First Time Here,  putem să ne așteptăm la lucruri mari din partea acestui proiect. Așadar, pentru 2013 Tinlicker este unul dintre proiectele care merită o atenție sporită.

Albumul va apărea pe piață pe 17 decembrie.