The Reflektor - Las Ruinas Mayas [WO-2k12]

The Reflektor – Las Ruinas Mayas [WO-2k12]

The Reflektor a apărut pe piață cu un disc destul de interesant pe data de 24 decembrie 2012 care este intitulat Las Ruinas Mayas și care prezintă un concept destul de interesant.Producătorul din spatele acestui pseudonim este Gabriel Reyes-Whittaker, un american originar din Los Angeles care nu este nou pe scena locală, având primul disc lansat la scurt timp după anul 2000, însă de-abia de curând a atacat serios scena internațională. El mai produce și pentru alte proiecte precum The Abstract Eye și Julian Abelar. Proiectul său principal este GB, prescurtare de la Gifted & Blessed.

Din păcate producătorul nu are un calendar stabil de lansări și se pare că de-abia după 2010 a început să își stilizeze un concept muzical propriu. Muzica sa variază foarte mult din punct de vedere stilistic însă preferă să își caracterizeze sunetele cu un atribut care cuprinde întreaga paletă de influențe pe care le expune, și anume studii technoindigene, întrucât scopul său principal este de a transpune sunete tradiționale în sfera electronică. Conceptul său este unul foarte sănătos și de multe ori este foarte descriptiv pentru muzica sa, chiar dacă peisajul sonic devine câteodată prea aglomerat pentru a putea fi deslușit în întregime.

Pe de altă parte, trebuie să remarcăm că influențele sale sunt prea diverse pentru un american, având nuanțe pronunțate de Legowelt în sunetul său. Probabil, tocmai de aceea sunetul său este atât de bun.

Las Ruinas Mayas are din păcate doar patru piese înecate într-o atmosferă dezolantă, postelectronică, dar suficient de ritmată și de detaliată pentru a identifica urmele unei vieți. Sunetele sunt suficient de descriptive încât să sugereze ruinele unei civilizații demult apuse într-un mod realist. În lansare, ruinele nu sunt urme moarte, ci elemente active într-un peisaj modern, reușind să imprime o notă foarte personală discului.

Conceptul este foarte bine transpus pe tărâm electronic și sperăm să prindem un album nou de la acest producător cât mai repede.

Între timp, Las Ruinas Mayas se livrează începând cu sfârșitul lunii ianuarie. Precomenzile se fac pe site-ul casei de discuri Wild Oats

mai multe despre  Gifted & Blessed pe site-ul oficial