Jesse Jakob - Time Resistance EP [Traut Muzik13]

Jesse Jakob – Time Resistance EP [Traut Muzik13]

Jesse Jakob este de peste douăzeci de ani dj, dar este un novice în munca de studio. Debutul său este marcat prin lansarea Time Resistance, o lansare a cărei apariție s-a lăsat mult timp așteptată, dar nu în van.

Rareori avem ocazia să vedem un dj care își coace viziunea muzicală atât de mult timp înainte de a se arunca în studio, dar din fericire acesta este un lucru bun. Prea des și prea multă lume se aruncă în studio înainte de a avea o idee clară despre ce ar trebui să fie muzica și asta nu face decât rău scenei. Jesse Jakob a avut ocazia să înceapă de jos, ca rezident într-un club mic din Minneapolis, SUA. A avut la dispoziție un loc stabil unde să pună muzică și asta i-a dat timpul necesar să învețe cum să pună muzică fără prea multă presiune. Din păcate lipsa concurenței și-a lăsat amprenta asupra evoluției sale, acesta dezvoltându-se într-un ritm foarte încet.

După o carieră lungă de dj, debutul ca producător a fost un moment ciudat pentru el și pare chiar o treabă care trebuia făcută. Deși piesele pe care le-a lansat sunt bune, ele sunt puține. Ne-am fi așteptat ca după atâția ani în spatele pupitrului să vedem multe idei neexplorate. 

Shape 1 este piesa inițială care prezintă o porție zdravănă de techno presărat cu elemente acid foarte impunătoare. Construcția reflectă cu siguranță experiența adunată de-a lungul anilor, fiind orientată în așa fel încât să pună întregul ring de dans în mișcare. Jonas Kopp girează piesa cu un remix pe măsură, precum face și Kevin Gorman. Cea de-a doua piesă,  Shape 2, este ușor prea aproape de prima. 

Ne place să vedem oameni care adună experiență înainte de a se arunca pe scenă, însă credem că Jesse Jakob încă nu este pe deplin decis a fi un producător. Prima sa lansare este bună calitativ, dar suferă pe partea de diversitate. E imposibil ca după atâția ani în spatele pupitrului să nu auzim idei inedite, dar poate mai e nevoie de un pic de timp pentru a-l vedea pe dj devenind un producător.