Till Krüger - Motor City EP (200 025)

Till Krüger – Motor City EP (200 025)

Till Krüger este un artist de la care ne-am așteptat la mai multe decât ar fi trebuit, dar ne menține speranțele ridicate cu Motor City EP,  lansat de curând la 200 RecordsObișnuiți cu rapida ascensiune a colegilor săi am uitat cât de greu este să-ți construiești un renume în lipsa unei mărci puternice care să-ți dea măcar un imbold suplimentar. Mai mult, duce și lipsa unei mașinării puternice de marketing care să-i ducă producțiile în topuri. Till Krüger a debutat de abia în 2010 și în scurta sa carieră nu a reușit să facă foarte multe, dar este decis să ajungă mult mai departe.

Ne-am decis să prezentăm Motor City pentru că ni s-a părut un disc bun nu doar muzical ci și conceptual. Motor City este prima producția a artistului ca rezident în Stuttgart, oraș care poate fi pe bună dreptate botezat orașul motoarelor din Europa, pentru că aici își au originile mărcile Porche și Mercedes Benz. Așadar, sunetele techno care radiază de aici ar trebui botezate Stuttgart techno, și nu Detroit techno. Extrapolând, lansarea este un omagiu adus orașului din SUA, devenit emblemă al genului. Mai mult, EP-ul conține cinci variante ale aceleiași piese, iar fiecare variantă este reconfigurată pentru a scoate în evidență un anumit instrument. Așadar, ne este furnizată o variantă în care rolul principal este al  sintetizatorului Roland TR-707,  iar alta în care acesta este ocupat de TR-808, iar cea cu TR-909 are două versiune, Rave și Love. Autorul arată că își cunoaște instrumentele, făcând un excelent abuz de fiecare dintre ele.

Suntem foarte curioși undeva va merge sunetul lui Till Krüger. Deși are o abordare clasică a sunetelor techno, are tendința de fi prea melodic pentru acest gen. Noi sperăm să nu vedem niciodată cât de melodic poate devenit, pentru că asta ar însemna să treacă pe un tărâm pe care nu-l putem răbda.