Ron Morelli - Backpages [506016 548279]

Ron Morelli – Backpages [506016 548279]

Ne bucurăm să vedem că munca lui Ron Morelli dă în continuare roade ulterior albumul său de debut, Spit, iar acestea apar în Backpages, o continuare a universului expus deja, care a apărut la Hoospital Productions.

Backpages este o lansare care poate sintetiza toată atmosfera din Spit. Ne este prezentată aceiași lume întunecată, plină de confuzie și haos în care pericolul pare că pândește la fiecare bătaie, dar în doar patru piese suficient de diverse cât să oferte o imagine completă.

Discul debutează cu Public Consumption care reflectă atmosfera plină de agitație și zgomot a orașului New York, sediul producătorului, printr-o compoziție plină de sunete statice distorsionate care ajung să acopere până și ritmul cotidian. Următoarea piesă, Another Hit, este și preferata noastră de pe lansare pentru amestecul de tensiune care vine cu orice stare de euforie. Combinația de angoasă și extaz este excelentă și ni se pare că piesa va deveni încet un monstru pe ringurile de dans în perioada următoare. Crack Microbes (long version) este varianta extinsă a piesei prezente pe album cu mici modificări ulterioare producției. În final avem Rushing Again care redă delirul cauzat de toată aglomerația sonoră anterioară.

La ascultarea discului pare ciudat că cele patru piese nu au fost incluse pe Spit. Nu e ca și cum ele nu ar fi bune, ba chiar Another Hit  este comparabilă cu cea ma bună de pe album, dar se pare că Ron Morelli a simțit că locul lor nu este acolo. Indiferent dacă a fost o alegere de marketing sau una stilistică, mai important ni se pare să-l vedem pe producător ieșind din spatele mărcii L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems). Viziunea sa muzicală este una care poate aduce progres pe scenă, iar concentrarea ei într-un singur proiect îi poate limita impactul, chiar dacă acesta are un succes de invidiat.