John Daly - Solar Sailing [1TRACK 10]

John Daly – Solar Sailing [1TRACK 10]

John Daly, unul dintre cei mai subapreciați dj la care ne putem gândi, tocmai a pus pe piață un single exemplar pentru sunetul pe care-l promovează: Solar Sailing la One Track din Olanda.

Artistul și-a marcat debutul în 2006 și de atunci a reușit să producă peste 25 de lansări și patru albume întregi, prezentând un palmares care i-ar face invidioși pe mulți producători. Din păcate, faima nu l-a urmărit deși a reușit să-și stabilească destul de devreme un sunet propriu. O parte a cauzei este apariția lui într-un cerc restrâns de case de discuri, concentrându-și aparițiile la One Track, Wave Music, Plak Records și Feel Music, marcă pe care o și administrează alături de One Eye. Celelalte aparițiile ale sale au fost spontane și au rămas fără niciun ecou. O altă cauză a lipsei sale de succes este faptul că el provine din Irlanda și producătorii din insulele britanice întotdeauna au intrat mai greu pe scena de pe continent. Cu toate acestea, a reușit să cucerească scena locală și credem că e momentul ca faima sa să se reverse și pe continent, cu atât mai mult cu cât tehnica sa s-a îmbunătățit considerabil în ultimii 3 ani.

În discografia lui sunt des întâlnite teme celeste și acvatice, reliefate atât prin titlurile date lansărilor (Solaris, Birds, Sunburst, Skydive, Atlantis, Sea & Sky, Sea Level etc.) cât și prin sunetul descriptiv.

Solar Sailing este exemplul ideal al sunetului pe care John Daly încearcă să-l promoveze. Acesta prezintă o atmosferă calmă construită pe un ritm dansant care nu obosește ascultătorul ci-l îndeamnă la reverie. Deși bogat în elemente, sunetul este lăsat foarte bine să respire și poate să-și atingă potențialul maxim. Dacă anterior producătorului i se putea reproșa un sunet prea brut, aceste critici sunt acum departe de el.

Solar Sailing este conceput ca o unealtă pentru dj și în acest scop conține doar o varianta Full Tide, cea completă,  ale cărui elemente sunt divizate între celelalte două piese. Deep reprezintă partea melodică a lansării, iar Rhythm Section este partea ritmată.

Acum că l-am introdus cum se cuvine pe artist sperăm să ne dea ocazia să ascultăm ceva mai extins anul acesta.

John Daly – Solar Sailing este disponibilă pe juno