Luigi Madonna invitat la Delahoya 2014

Luigi Madonna invitat la Delahoya 2014

Festivalul Delahoya ediția 2014 (cea de-a 18-a) anunță primul val de artiști ce vor performa în 4-5 Iulie 2014 pe platoul de lângă legendara Pădure Hoia, acolo unde au fost puse bazele acestui festival, devenit cel mai longeviv din România în materie de muzică electronică. Vor fi amplasate două scene: un cort imens dedicat iubitorilor de muzică techno și house și scena outdoor unde vor fi prezenți artiști din aria broken-beat a muzicii (breakbeat, garage, drum&bass, ghetto-funk, etc).

La scena techno, primul headliner anunțat este Luigi Madonna, un DJ și producător din Italia, care la 25 de ani este în plină ascensiune, fiind printre cele mai în vogă nume din sfera muzicii techno actuale. Mixează de la 14 ani și datorită talentului său a reușit să se impună rapid pe scena techno napoletan. Chiar dacă era doar un copil, skill-urile sale impresionante în spatele pupitrului l-au adus pe aceeași scenă cu artiști de prestigiu ca Tania Vulcano, Justin Drake sau Chicken Lips. Producțiile proprii sunt și ele de top, astfel reușind să semneze cu celebra casă de discuri Drumcode, manageriată de legendarul artist techno, Adam Beyer.

La scena în aer liber a festivalului, primii invitați în calitate de cap de afiș sunt Funkanomics, trei băieți din sudul Germaniei care produc o muzică ce gravitează în jurul liniilor de bass puternice, combinate cu groove-uri de tobe foarte dansabile. În ultimii ani au făcut valuri cu concertele lor explozive în mai mult de 10 tări și au fost headlineri chiar și la prestigiosul festival canadian Shambala, dar au luat parte și la Fusion Festival în Germania, un alt festival cu tradiție lungă. Stilul lor unic de a performa live – care trece prin diverse genuri electronice, cu ajutorul unui set-up tehnic complex – va mișca orice petrecăreț prezent la scena broken-beat a festivalului Delahoya.

Dubase este unul dintre Djii români veterani care și-a făcut ucenicia în orașul de pe Someș. Începuturile sale ca artist sunt strâns legate de Cluj Napoca și primele rave parties, cum se numeau la vremea respectivă. Debutul său a fost în `97 la Student Club, în subsolul Casei de Cultura a Studenților Cluj, alături de Seba 1394 și Horace Dan D. A fost pe rând militant al stilurilor breakbeat, mai apoi broken beat, dub, latin afro-beat, kuduro, dancehall, cumbia, sub moniker-ul Guerilla Outernational. Împreună cu Leizaboy devine rezident TIFF, unde reilustrează sonor filme special alese din arhivele cinematografiei film noir. În 2007 se stabileste pentru o vreme în Dublin, unde coagulează seara de club Babalonia Tropical Soundclash, brand adus în România la întoarcere, în echipa largită cu Leizaboy, K-lu și Injekta, și continuat pe același sound tropicalo-bassistic. Îl veți putea vedea la scena în aer liber, pe 5 iulie.

Just D’light, pe numele sau real Tudor Chirilă, este un tânăr dj și producător originar din Cluj-Napoca, parte componentă a noului val de artiști români. În relativ scurta sa carieră a reușit să mixeze în toată țara, să aibă serile lui proprii de petreceri (Go out/Plug-in și Hospital) și să colaboreze cu case de discuri și promoteri de calibru ca Boiler Beats și Skills Records. Stilul său original de a îmbina house, techno, minimal și deep house l- au adus pe aceeași scenă cu nume grele ca Timo Maas, Wankelmut, Alan Fitzpatrick, Gramophonedzie, Kosheen, Oxia, Alex Bau, Cosmin TRG, Marko Nastic sau Jan Blomqvist.

facebook.com/delahoya.clujnapoca
facebook.com/events/597621933664089/