Romansoff - Raw Tools 4 [RWT004]

Romansoff – Raw Tools 4 [RWT004]

Cel de-al patrulea disc al seriei Raw Tools continuă peripețiile în lumea sunetelor analog ale lui Romansoff în stilul cu care ne-a obișnuit deja. 

Stilistic vorbind, nu s-au schimbat prea multe, dar se observă o mulțime de îmbunătățiri tehnice. Deși se păstrează stilul rugos, sunetele sunt mai bine definite și mai detaliate, iar ritmul este unul adecvat pentru piese concepute cu scopul de agita publicul. Încă de la primele bătăi devine evident că discul nu a fost produs pentru a expune detalii stilistice ci pentru a transmite cât mai multă energie publicului.

Prima piesă, Work That, este cea mai elocventă: o avalanșă de percuții cadențate care în traseul ei colectează elemente sonice pentru a crește în densitate și forță. Apoi autorul ne servește o porție sănătoasă de acid pentru a ne pregăti pentru piesa de bază a discului, Hot Bread, coaptă într-o mulțime de influențe rave. Discul este încheiat într-o atmosferă foarte deep cu Call You Later.

Raw Tools 4 se ridică la înălțimea așteptărilor și chiar le depășește pe alocuri. Nu ne așteptam la altceva decât la o porție sănătoasă de techno, dar acum avem ca bonus suficiente nuanțe cât să tot ascultăm discul.  Casa de discuri de abia a intrat în cel de-al doilea an de existență și deja a crescut suficient cât publicul să vrea mai mult de aici. O colaborare-două ar fi foarte oportune.