Laurent Garnier - AF 4302 [50W034]

Laurent Garnier – AF 4302 [50W034]

Cu o carieră de peste 20 de ani în spate, Laurent Garnier pare la fel de plin de energie precum era la începutul carierei și de data asta își face apariția la 50Weapons cu un EP mai aparte pentru el: AF 4302.

În 2010, după turneul de lansare al albumului Tales Of A Kleptomaniac, producătorul a ales să urmeze o cale muzicală chiar mai experimentală decât cea pe care era deja. De-a lungul timpului muzica sa a devenit cunoscută pentru îmbinarea armonioasă între muzica electronică și cea instrumentală, dar s-a dovedit a fi conservatoare în ceea ce privește partea electronică. Pentru a-și liniști setea de experimental, în aceeași perioadă a fost lansat proiectul LBS conceput ca o colaborare între d-nul Garnier, Benjamin Rippert și Stephane Dri de la Scan X. Proiectul nu a dobândit o anvergură prea mare, deși prestațiile live ale celor trei au fost foarte bine primite de public, după cum se vede și pe youtube. Însă, se pare că cei trei nu au reușit să-și concentreze eforturile pentru a face ceva mai mult cu proiectul decât să se întâlnească în pupitru, dar efectele acestuia au reușit să transpire în munca individuală a fiecăruia.

AF 4302 este unul dintre aceste influențe și prezintă trei piese dominate de atmosfera agresivă a orașului Detroit, în același timp reîntorcându-se la rădăcinile sale techno și acid. Lansarea este ceea la ce ne-am aștepta din partea sa și din partea 50Weapons: peisaje dezolante, ritmuri alerte și multă tensiune transmisă  prin sunete brute și dense. Stilul nu este total nouă pentru autor, doar că a trecut foarte mult timp de când a mai publicat așa ceva, iar perioada de repaus i-a permis să-și rafineze tehnica la toate capitolele.

AF 4302 nu este singura lansare care prezintă influența acestui proiect, dar noi o considerăm cea mai reușită. Planul producătorului este de a lansa cinci discuri la cinci case de discuri diferite și ne așteptăm ca toate să prezinte o perspectivă proaspătă. Alături de această lansare până acum a mai fost publicat AF 0490 la Still Music și A13 la Musique Large. Prima dintre are o puternică influență ghetto-tech, iar cea din urmă este mai lentă și foarte experimentală. Ne așteptăm ca restul de două lansări să fie chiar mai diferite decât sunt acestea între ele.

Această serie de lansări îl prezintă pe Laurent Garnier reîntors la originile sale muzicale și trebuie să recunoaștem că muzica sa sună mai bine ca niciodată.