Raw Tools în Hipodrom @ Bohemian Flow, Sibiu

Raw Tools în Hipodrom @ Bohemian Flow, Sibiu

Tudor Gheorghe, omul din spatele labelului românesc exclusiv de viniluri, Raw Tools, este deja un DJ cu vechime, el debutând prin 2008 sub numele de Troe la o serie de petreceri underground prin București. Însă el mi-a atras atenția la începutul lui 2013 odată cu metamorfozarea sa în Romansoff și cu debutul labelului Raw Tools.
Primul release, apărut în aprilie anul trecut, surprindea prin sound-ul său nou pentru scena noastră, un hibrid intre house și techno, analogic și abraziv, jucăuș și percutant. Numele și sigla labelului, Raw Tools, respectiv ciocanul, sugerează aceeași idee, un sunet puternic, dansabil, analogic și lăsat intenționat „nefinisat”.
De atunci, Raw Tools a ajuns la release-ul cu numărul 4, iar Tudor devine încet, dar sigur, unul dintre numele de referință de pe scena underground bucureșteană. De curând a avut și primul gig internațional, la Bristol (UK), și a semnat cu agenția de impresariat Rawax Music din Frankfurt.
techno.ro/tag/romansoff
soundcloud.com/rawtools
facebook.com/RawTools
residentadvisor.net/dj/romansoff

Dacă putem vorbi despre un nou val de artiști români din sfera muzicii electronice, care aduc o pată de culoare pe o scenă muzicală plictisită și indolentă, Luger este cu siguranță acolo. Aceasta certitudine are la baza un sound dificil de încadrat în tipare prestabilite, de care Dorin este preocupat de câțiva ani buni.
Inspirat de precizia și rigoarea pistolului german, Dorin lupta cu mediocritatea și kitch-ul în muzica electronică, iar acest lucru se reflecta limpede în DJ seturile sale.
soundcloud.com/luger
facebook.com/LugerDj

Toygun este unul dintre cei mai talentați DJi/producători de pe la noi. Cu el am pornit la drum, în 2010, cu primele petreceri în Sibiu și tot el este cel care a deschis seria de podcast-uri Hipodrome, în luna mai a aceluiași an.
Ca DJ, la petrecerile marca Hipodrome, ne-a făcut mereu sa dansăm pe setul lui de chicago & acid house și high-energy italo-disco.
https://soundcloud.com/tg2
http://www.facebook.com/radu.baila
www.residentadvisor.net/dj/toygun
————————————————————

Hipodrome este un blog dedicat muzicii electronice, născut în cartierul Hipodrom din Sibiu, menit sa scoată la suprafață latura calitativă a muzicii electronice, de oriunde ar veni ea.
În anii precedenți am avut onoarea să avem invitați cu renume ca Mick Wills (Stuttgart), Traxx (Chicago), DJ soFa (Bruxelles), Intergalactic Gary (Haga), John Heckle (Liverpool), Delta Funktionen (Berlin) sau DJi români de valoare ca Das Komitee, Dragoș Rusu, Lektronikumuz, Masstyk, Alexandru Jijian sau Alexandra și sibienii Toygun, Jay Bliss, Ciprian Popa.

© @ hipodrome.net

2014.04.26hipodrom