Terrence Parker / Simon Hinter - It Hurts [MNS 004]

Terrence Parker / Simon Hinter – It Hurts [MNS 004]

Nu ne așteptam să-l și revedem pe Terrence Parker după ce de-abia la începutul anului am aruncat o privire asupra albumului său Life on the Back 9, dar acesta este un moment în care e bine că ne-am înșelat pentru că noul său disc realizat în colaborare cu Simon Hinter este unul excelent!

Mai bine spus, meritul pentru disc aparține mai mult germanului Simon Hinter pentru că el produce două din cele patru piese ale discului și a lui este piesa bonus remixată de Philogresz, în timp ce d-nul Parker semnează doar o piesă, dar oferă tot cadrul necesar pieselor. Piesa omonimă discului îi aparține celui din urmă și îl surprinde pe autor într-o stare de spirit foarte romantică, plină de vibrațiile pozitive ale sunetelor soul și ritmului house. Nici că nu putea veni lansare într-un moment mai bun pentru deschiderea sezonului de petreceri în aer liber!

Simon Hinter  este un artist care de-abia recent și-a făcut debutul ca producător [2010], deși a început să aibă o activitate muzicală ca dj pe scena locală și experimentând cu ritmuri de hip-hop încă de la sfârșitul anilor ’90. Experiență, deci, are  și știe să profite foarte bine de ea. Până acum a avut apariții doar la Phil și la Team Records, ambele mărci ale celui care semnează remixul, și îi prinde de minune această colaborare. Leave este o piesă foarte complexă, plină de elemente de jazz: șoapte, ciupiri de corzi și acorduri de pian, iar structura este neașteptat de bine controlată. Ascultând-o devine evident de ce apare așa de devreme în carieră alături de Terrence Parker pe un disc. Cea de-a doua sa piesă, Finding Home, pălește în comparație cu prima pentru că este lipsită de emoțiile caracteristice, iar atuurile tehnice sunt insuficiente pentru a o scoate în evidență.

Din păcate, Philogresz reușește să strice armonia discului cu un remix prea electronic și brut și eșuează în a aduce măcar o notă de originalitate piesei. Ni se părea și nouă imposibil s-o îmbunătățească, dar măcar de nu ar fi stricat-o.

Deși partea B a It Hurts este oarecum dezamăgitoare, comorile de pe A sunt mai mult decât suficiente pentru a transforma această lansare într-una foarte populară.