Terrence Parker - Life On The Back 9 [PLE 653611]

Terrence Parker – Life On The Back 9 [PLE 653611]

Terrence Parker revine în forță, după ce anul trecut a lansat două discuri foarte bine primite: Finally EP și Why After All This, cu un noul album Life On The Back 9, lansat la faimoasa marcă Planet E care este administrată de Carl Craig.

Artistul are o carieră muzicală de peste 25 de ani, timp în care și-a construit renumele de a fi unul dintre cei mai interesanți producători din Detroit. Renumele său s-a datorat în primul rând calităților sale excelente de dj, dar s-a consolidat și datorită produselor sale din studio. Definitoriu pentru stilul său este folosirea intensă a elementelor soul.

Life on the Back 9 este primul său album lansat în acest mileniu, cel anterior datează din 1999 când a văzut lumina zilei Strong Songs Album. În anii scurși de atunci artistul a avut suficient timp pentru a se perfecționa, după cum se aude și de pe discurile lansate între timp. Cariera sa nu a fost una dintre cele mai consistente, însă în ciuda aparițiilor sale neregulate a reușit să se mențină întotdeauna în top.

Numele albumul se trage de la un sfat pe care l-a primit de la tatăl său într-o perioadă mai dificilă a vieții sale: „Terrence, if you think of your life as a game of golf, perhaps the front 9 did not go as you had liked. But don’t give up because you still have the back 9.1. Astfel, discul reia temele originare ale producătorului și le redă într-o tonalitate potrivită etapei vieții sale.

Conceptual vorbind, sunetul nu este departe față de ceea ce producea la începutul carierei. Fiecare element folosit este foarte exact și bine sculptat, iar organizarea lor meticuloasă permite o aglomerare ieșită din comun. Muzica lui Terrence Parker radiază energie și este extrem de contagioasă. Fiecare piesă reușește cumva să te facă involuntar să te miști și niciuna nu te lasă să te oprești.

Nu credem c-am dat de un dj mai dedicat religiei sale decât este d-nul Parker iar această dedicație pentru credința sa se reflectă și în munca sa. De la instrumente până la voci se simte că este aproape de muzica gospel. Mai mult, tonurile pozitive reușesc cumva să motiveze orice ascultător.  Tot albumul este excelent, dar trebuie să menționăm Hiding in Your Love, My Virtuous Woman, Open up Your Spirit și Pentecost, pentru că aceastea sunt piese care reușesc să iasă în evidență.

Un interviu cu Terrece Parker despre acest album este disponibil aici