KiNK - Under Destruction [MACRO M38]

KiNK – Under Destruction [MACRO M38]

KiNK este un împătimit al electronicii care produce muzică de aproape 10 ani dar care de abia acum a reușit să găsească resursele necesare pentru a-și lansa albumul de debut: Under Destruction.

Deși primii ani de carieră au fost mai anemici din punct de vedere productiv, începând cu 2010 lucrurile au început să se aglomereze pentru autor, pe măsură ce lansa tot mai multe titluri și bifa colaborări tot mai bune. În 2010 a punctat o lansare la Ovum Recordings, casa de discuri administrată de Josh Wink, fiind etichetat drept un producător cu potențial de către cei care fac lucrurile să se miște pe scenă. Va reveni la această marcă în 2011 pentru o colaborare cu Marc Romboy, alături de care a mai apărut și în 2013. Ultima mare reușită a avut loc în 2012 când a punctat o lansare și la Rush Hour Recordings, iar după aceste apariții credem c-a dobândit suficientă încredere pentru a încerca proiecte mai îndrăznețe. 

Under Destruction este un album atipic pentru spațiul balcanic. Majoritatea aparițiilor din această zonă sunt obsedate de perfecțiunea sunetelor și a compozițiilor, parcă încercând să compenseze pentru ceva lipsuri. KiNK în schimb se mulțumește să aibă un produs aproximativ, fără prea multă post-procesare sau finisare. Rezultatul este o muzică dominată de atmosferă, ritm și ambianță, în care sunetele individuale se topesc într-un fundal unitar, iar tot ce contează este melanjul care te face să te miști.

Datorită instrumentelor folosite, albumul este unul în principal electro, dar sunt și câteva bucăți techno foarte bune pe acolo. Nouă ne place diversitatea lui. Între bucățile electronice foarte brute, autorul găsește loc să includă câte un fragment vocal sau câte un instrument clasic, pentru a sporit contrastul.

KiNK este un producător care de abia acum și-a descoperit locul în care se simte confortabil și deocamdată se află la prima sa lansare consistentă din această poziție. A durat ani buni până a ajuns aici, dar ne așteptăm ca de acum să-l vedem tot mai activ cu bucăți muzicale tot mai bune.