Simoncino - Abele Dance [LIES 053]

Simoncino – Abele Dance [LIES 053]

A trecut un an de când l-am văzut pe Simoncino și avem ocazia de a-l prinde în formă maximă, cu Abele Dance,  lansat la L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems).

Din fericire, lipsa lui de pe radarul nostru este vina noastră, iar în acest timp el a fost destul de ocupat în studio. Deși și-a încetinit ritmul lansărilor, rămâne unul rezonabil, acesta fiind al treilea disc al 2014 și ne așteptăm să mai vedem cel puțin unul înaintea sărbătorilor de iarnă.

Au trecut 2 ani de la ultima lansarea a sa la LIES însă se pare că nu multe s-au schimbat. Simoncino încă explorează străzile sonice din Chicago acompaniat de un set febril de sintetizatoare clasice și de influențe Detroit. Abele Dance are ca rezultat o atmosferă foarte infecțioasă, ca majoritatea operelor, care te îmbie la dans de la primele bătăi.

Simoncino nu este un artist foarte inovator. El nu combină noul cu vechiul pentru a produce un sunet nou, ci preia crema uneltelor disponibile în trecut și scoate tot ce e mai bun din ele. Deși are un sunet vintage, reușește cumva să imprime o tentă exotică foarte ciudată. poate asta-l face atrăgător, dincolo te tehnica sa excelentă. Abele Dance este una dintre cele mai bine construite lansări ale sale de până acum și arată că explorarea sunetelor Chicago este departe de a se fi încheiat, însă așteptăm cu nerăbdare acea zi.