Ron Morelli - Periscope Blues [HOS 405]

Ron Morelli – Periscope Blues [HOS 405]

Periscope Blues este cel de-al doilea album lansat de Ron Morelli, tot la Hospital Productions, precum a fost și albumul său de debut, Spit, dar cele două diferă simțitor.

Curios, dar Ron Morelli  a preferat și de această dată să evite lansarea propriului album la casa sa de discuri, L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems). Mișcarea ni se pare destul de îndrăzneață și ne place să credem că el nu dorește să profite de munca producătorilor care au clădit sunetul acestei mărci, alegând în schimb să-și creeze singur un renume ca producător. 

Chiar dacă Periscope Blues nu vine la marca proprie, Ron are mână liberă pentru a experimenta cum dorește. Astfel, acest album este destul de diferit de cel de debut, Spit, care a fost conceput pentru ringul de dans. Acum ne este servit un album foarte difuz, adânc înrădăcinat în mentalitatea experimentală a autorului. Ritmul pieselor este întins până la limita existenței sale, iar acestea abundă în texturi și sunete industriale. Fiecare piesă este foarte difuză și este greu de încadrat undeva, dar această calitate este punctul forte al lansării pentru că-i imprimă o foarte mare versatilitate. Structurile puse la dispoziție pot fi foarte ușor refolosite, iar în mâinile potrivite pot face minuni asupra publicului. De aici reiese și talentul d-lui Morelli pentru că, în opinia sa, nu e suficient să lansezi o piesă care poate fi folosită o singură dată, ci muzica trebuie să poată fi refolosită în cât mai multe situații. Să vedem acum cine se va găsi să profite la maxim de uneltele puse la dispoziție.

Ron Morelli – Periscope Blues [HOS 405] a apărut pe 14 aprilie pe do-LP