Electric Castle Festival, nominalizat la Festival Awards

Electric Castle Festival, nominalizat la Festival Awards

  • După ce, anul trecut, s-a numărat printre finaliștii European Festival Awards, Electric Castle Festival este nominalizat din nou la categoria cel mai bun festival de mărime medie;
  • Publicul își poate vota favoritul până în data de 17 octombrie 2014.

Electric Castle Festival intră, pentru a doua oară consecutiv, în cursa pentru titlul de cel mai bun festival european de muzică, după ce a doborât, chiar de la a II-a ediție, toate recordurile stabilite vreodată în România la evenimente similare. Anul trecut, festivalul s-a numărat printre finaliștii celei mai importante competiții europene de gen, alături de alte evenimente cu nume rezonante din industrie, precum Melt! Festival, Volt Festival, I Love Techno sau Balaton Sound.

Conceptul Electric Castle și cei peste 79.000 de participanți din țară și străinătate care au luat cu asalt, în luna iunie, Castelul Banffy din Bonțida au făcut ca evenimentul să fie nominalizat la categoria cel mai bun festival de mărime medie. European Festival Awards își păstrează modul de jurizare, câștigătorul urmând a fi desemnat în proporție de 75% prin votul publicului, iar un juriu format din reprezentanți ai industriei muzicale va intregi punctajul final. Fanii Electric Castle își pot vota favoritul pe site-ul oficial, în perioada 6-17 octombrie 2014. Lista scurtă a primilor zece finaliști ai fiecărei categorii va fi făcută publică pe 4 noiembrie, iar câștigătorii vor fi anunțati în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor ce va avea loc în 14 ianuarie, la Groningen, Olanda. Sistemul de vot este deosebit de ofertant, participanții putând câștiga bilete VIP la festivalurile care vor fi desemnate câștigătoare.

Ediția a II-a a Electric Castle a adus o audiență record la Bonțida, când peste 79.000 de participanți din țară și străinătate au făcut să vibreze castelul timp de patru zile, 11.000 de oameni au umplut până la refuz spațiul amenajat pentru camping, în timp ce site-ul festivalului a fost accesat de 50.000 de vizitatori unici. Die Antwoord, Thievery Corporation, Bonobo sau Dub FX au fost artiștii care au dat greutate line up-ului pregătit de organizatorii Boiler Events pentru ediția din 2014. Toți cei peste 130 de artiști invitați au reușit să producă o experiență unică, pe care publicul a simțit nevoia să o împărtășească pe principalele rețele sociale.

Abonamentele Early Birds pentru următoarea ediție (25-28 iunie) vor fi puse în vânzare la finalul lunii, în 30 octombrie, când vor fi anunțați și primii artiști care vor urca pe una din scenele de la Bonțida. Electric Castle va avea anul viitor șase scene, iar line up-ul va fi și mai generos – peste 150 de artiști vor lua parte la a III-a ediție.

© @
electriccastle.ro
facebook.com/ElectricCastle