Stable Mates/PCK - For the Kingdom [TFExx2]

Stable Mates/PCK – For the Kingdom [TFExx2]

După o pauză de aproape 2 ani, René Pawlowitz revine pe scenă cu două discuri foarte bune pe care s-a semnat cu două pseudonime proaspete: Stable Mates și PCK. 

Deși preferăm să-l auzim pe René sub numele Shed trebuie să recunoaștem că reușește să lanseze piese foarte bune indiferent de cum alege să se semneze. A adunat până acum multe aliasuri, dar nu a reușit să-și creeze nicio identitate distinctă, iar toată opera sa se îmbină într-o experiență foarte coerentă.

For the Kingdom face parte dintr-o serie de două lansări la marca The Final Experiment unde a mai apărut până acum doar un disc, în 2013, sub alte două pseudonime: Seelow și Craft. Așadar, deși Stable Mates e un nume nou, nu a fost greu de reperat persoana din spatele acestuia.

Prima piesă, Good Soul, este, tehnic vorbind, o piesă foarte complicată, iar exactitatea cu care a fost asamblată nu face decât să scoată în evidență experiența autorului. Din punct de vedere stilistic însă, piesa este un element de noutate în repertoriul său pentru că a evitat să se folosească de mostre vocale pozitive până acum. Emblematice sunt compozițiile cu atmosfere dense, hipnotice, nu cele funky. Pe cealaltă parte avem o piesă semnată de PCK, un nume sub care a mai apărut René în ultimii ani. Amen Garage este un omagiu adus sunetelor rave și stilului breakbeat, într-o formă ceva mai dură decât gusturile noastre, dar ne-o putem imagina făcând ravagii la orice petrecere techno.

Concomitent, The Final Experiment a publicat și discul Break Up III TK 4, care conține 4 piese semnate de Shed, în stilul și tehnica la care v-ați aștepta din partea sa.

Peste 10 ani de carieră până acum și recent revenit după o pauză destul de lungă din lumina reflectoarelor reușește să nu dea niciun semn de plafonare stilistică, ba mai mult, suntem impresionați de prospețimea de care dă dovadă.

Ar fi multe de spus despre aceste două discuri, dar ne temem să nu diluăm experiența ascultării lor. Ne bucurăm să auzim materiale noi de la unul intre cei mai adaptabili producători de muzică electronică, cu atât mai mult cu cât se simte că nu a șomat în acești doi ani, ci a muncit încontinuu pentru îmbunătățirea sunetului său. Ținem pumnii strânși ca aceste două lansări să nu fie singurele din acest an!

Cea mai bună șansă de a lua discurile este de pe Hardwax.