Prima zi de Peninsula: retrospectivă.

Prima zi de Peninsula: retrospectivă.

17.000 de petrecăreți s-au adunat joi, 23 august, pe teritoriul celui mai mare festival din România să dea startul celei de a zecea ediții Peninsula! Cifra reprezintă un record de participanți pentru prima zi de festival!

Trupa târgumureşeană Defender a urcat prima pe Main Stage, după care Zdob și Zdub a făcut o petrecere nebună, devenită deja tradiție pe malul Mureşului. Publicul a înfruntat razele soarelui de august pentru a-şi asigura un loc în fața scenei, pe care băieții din Moldova au dovedit, încă odată, că hardocre-ul moldovenesc e înscris în ADN-ul peninsularilor!

Mult așteptata trupă The Straits a fost primită cu ropote de aplauze de publicul de toate vârstele. Pentru cei trecuți de prima tinerețe concertul a fost plin de nostalgie, tinerii erau uimiți de sound-ul legendarilor artişti ai genului rock. Cei de la The Straits nu încercau să impresioneze cu efecte speciale, nu au vorbit minute lungi în microfon, pur și simplu au cântat cele mai cunoscute piese ale trupei Dire Straits. Recitalul s-a încheiat cu două piese foarte cunoscute ale Dire Staits – Sultans of Swing și Money for Nothing, în delirul publicului care a aşteptat de o viață să îşi întâlnească idolii.

Scena Kiss Terrace a aparținut joi noaptea domnișoarelor, deoarece încâlzirea pentru Sister Bliss Faithless DJ set a făcut-o Dj Oliviu & Deysa. Ayalah Bentovim (Sister Bliss) ne-a adus muzica house inconfundabilă a anilor ’90 din Marea Britanie, muzică pe care nu puteai să nu dansezi. Mulțimea era captiva atmosferei create de Sister Bliss care nu a slăbit boxele mai bine de o oră jumate şi, pe lângă piesele bine cunoscute ale Faithless, a mixat şi cele mai noi creații house și dance. Înainte de a preda scena domnişoarelor, însă, băieții de la Byron au cântat peninsularilor hituri precum Telefon, ultimul single Road Trip şi multe alte piese de pe albume mai vechi.

Fanii muzicii electronic alternative s-au putut distra până dimineață pe muzica mixată de Dubase, Dj Bully și D-Laid în cortul Booha Academy, iar în cortul de vizavi, DJ Igor și Xeno Thal ne-au introdus în lumea muzicii goa care făcea publicul să plutească în spațiu.

Nu doar concertele au atras public numeros, ci şi activitățile pregătite de ONG-urile din Festival PARK, programele diferite din MIÉRT Pub sau Grădina Vinurilor care s-a înscris foarte bine în atmosfera artistică din Zona Artei. Mai mult, şi Nemişcătorii şi-au făcut deja prezența pe teritoriul festivalului într-una din ipostazele lor favorite: grup statuar viu!
Vineri seara vor cânta la Peninsula Tinie Tempah, Rotfront, Timo Maas, Emalkay, Mike Godoroja &Blue Spirit, Heaven Street Seven, Kistehén, Ladánybene 27, Mystery Gang şi mulți alții.

Programul muzical complet al Peninsulei poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului, peninsula.ro.