Anthony Parasole - My Block [OTON 84]

Anthony Parasole – My Block [OTON 84]

De obicei scena electronică americană este destul de diferită față de cea europeană în privința sunetului produs, dar se găsesc și excepții notabile printre care și Anthony Parasole care se remarcă la Ostgut Ton cu My Block. 

În prezent, Zona New York își întărește reputația de noul centru al muzicii electronice din America de Nord, în special pentru techno, cu atât mai mult cu cât stelele Detroit și Chicago sunt în perioada lor de apus de ceva vreme. Aici totul este într-o continuă aglomerare: producători, genuri muzicale, dar cel mai important – publicul. Techno-ul american arareori se ia după cel european. De obicei lucrurile stau exact pe dos. Cel puțin această excepție este una fericită.

Anthony Parasole a lovit această piață la finalul perioadei de explozie, 2012, cu o mică casă de discuri – The Corner, care abia anul trecut [dec., lansată după My Block] a reușit să puncteze o colaborare importantă cu Marcel Dettmann și Silent Servant, Bloodlines. Lansarea a venit în susținerea relației bune între cei trei, având în vedere că Dettmann este cel care l-a introdus pe american în cercul restrâns de la Ostgut Ton.

Așa ajungem la My Block, lansarea care-l pune pe american în vârful sunetelor techno europeneși sperăm să-l mai revedem aici. Deși și-a creat universul muzical la mare distanță față de germani, sunetul său nu se distinge fundamental de cel promovat în trecut de casa de discuri. Cel puțin nu în ceea ce privește calitatea tehnică a lui. Stilistic vorbind, cele trei piese publicate sunt destul de simple, dar ritmul înecat reușește să creeze o ambianță destul de încărcată, suficient cât să se mimeze o oarecare complexitate.

Deși lansarea nu rupe gura târgului, reușește să fie o bună demonstrație a abilităților producătorului. Acum că a câștigat multă vizibilitate mai rămâne doar să publice ceva mai semnificativ, atât pentru a-și contura stilul cât și pentru a-și câștiga un renume.