CONFORCE - depth over distance

Conforce – Depth Over Distance [107DSR]

Conforce este unul dintre puținii artiști al ultimilor ani care au reușit să ne impresioneze cu sunetul său, care prezintă un echilibru foarte elegant între ritm, futurism și melodie, fără să părăsească prea mult tărâmul techno. 

Anul acesta Boris Bunnik a cam șomat după ce în ultimii 4 ani a reușit să pună pe piață 6 albume sub 4 proiecte, alături de multe alte lansări dintre care am revizuit și noi câteva. Deși merita o perioadă bună de odihnă după sprintul creativ din ultimii ani, Depth Over Distance arată că nu a avut prea mult timp liber.

Noutatea lansării este sunetul piesei Rendez Vous, electric și atipic pentru Boris, dar foarte adecvat pentru Olanda. Pare a fi prima piesă electro a artistului, însă este executată destul de bine încât să poată fi confundat cu un veteran al stilului. Așadar, în ultima vreme artistul și-a îmbogățit bine repertoriul tehnic. Depth Over Distance și Plateau sunt cu o viteză în plus la ritm decât sunetul atmosferic clasic al artistului, pe care îl regăsim foarte detaliat în piesa de final, Closer.

Depth Over Distance este prima lansare în care producătorul încearcă să compună ceva mai ritmat, chiar dacă deocamdată este timid în a-și asuma o lansare în această direcție. Sunetul are foarte mult potențial și sperăm ca această pauză de care a beneficiat să îl facă să realizeze că poate explora și mai multe arii muzicale, și sperăm să se axeze pe unele ceva mai ritmate.